Râmnicu Vâlcea: S-a dat startul la curăţenie în localităţile judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să înceapă curăţenia de primăvară în propriile comune, primarii sunt impulsionaţi de Consiliul Judeţean. Gospodarii care vor reuşi să o scoată la capăt cu ecologizarea zonelor în care locuiesc, vor fi recompensaţi cu premii în valoare de 50 mii lei.

Primarii din localităţile vâlcene sunt încurajaţi de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea să înceapă curăţenia de primăvară. Pentru acesta, CJ pune la bătaie premii în valoare de 50 mii de lei. Astfel, în perioada următoare, toţi primarii din localităţile vâlcene vor primi un set de obiective pe care trebuie să le îndeplinească. „Este vorba despre un act normativ care obligă consiliile judeţene şi locale, pe preşedinte şi, deopotrivă, pe primari, să răspundă direct şi nemijlocit de organizarea, conducerea, îndrumarea, coordonarea şi controlul întregii activităţi consacrate gospodăririi şi înfrumuseţării localităţilor. Am considerat că este de datoria mea să iniţiez o largă competiţie care să răspundă şi să extindă aria preocupărilor în direcţia păstrării curăţeniei şi a mediului ambiant la nivelul fiecărei localităţi", a precizat Ion Cîlea preşedintele CJ Vâlcea.


Sisteme moderne de colectare a deşeurilor


Principalele obiective pe care trebuie să le îndeplinească fiecare gospodar şef al unei localităţi sunt: organizarea de acţiuni pentru salubrizarea şi igienizarea localităţilor, prevenirea poluării accidentale a solului, apei şi aerului prin depozitarea necontrolată a deşeurilor de către cetăţeni, dar şi de agenţi economici sau realizarea unor sisteme moderne de colectare, depozitare, transport şi prelucrare a gunoaielor şi resturilor menajere. De asemenea, primarii au posibilitatea să îşi întocmească propriile planuri de acţiune. „În fiecare an îmi scot cetăţenii la muncă voluntară pentru ecologizarea localităţii. Oamenii sunt receptivi şi au răspuns mereu pozitiv la toate acţiunile noastre", a declarat Dumitru Pearcu, primarul din localitatea Tomşani.


Primesc premii ca să îşi ţină comuna curată


Vor fi răsplătiţi cu premii în bani primarii care îşi repară şi întreţin drumurile comunale, podurile şi podeţele. De asemenea gospodarii împreună cu cetăţenii din zonele respecive trebuie să întreţină spaţiile verzi, parcurile, grădinile publice, terenurile de sport şi de joacă pentru copii.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite