Râmnicu Vâlcea: Rugămintea unui copil de Ziua Poliţiei: „Tati, cumpără-mi şi mie un mascat să-l duc acasă” (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care au fost azi în vizită la Poliţie au suflat în etilotest, au văzut cum se iau amprentele şi au vrut să facă pe „duri"

Poliţia Vâlcea a fost luată azi cu asalt de către sute de copii. De „Ziua Porţilor Deschise" micuţii s-au înghesuit să vadă tehnica din dotarea poliţiştilor. Încă de la intrare, elevii s-au oferit să li se ia amprentele, după care „radarul nedetectabil" al poliţiştilor de la rutieră le-a „făcut cu ochiul". Micuţii au vorbit prin staţie cu „mascaţii" aflaţi într-o altă maşină şi au simulat că pleacă în urmărirea unui şofer băut care conduce un autoturism, pornind sirena şi girofarul. Proba cu etilotestul a fost un pic mai greoaie, picilor de clasa a II-a fiindu-le destul de greu să sufle.

image

„Mascat” cu un pici in braţe

image

„Aşa mi-a zis nenea poliţistul că se iau amprentele”

La maşina cu „mascaţi" băieţii dar şi fetele s-au înghesuit să-şi pună căştile de protecţie în cap, s-au uitat la arme, iar câţiva mai îndrăzneţi chiar intenţionau să ridice un „berbec" folosit pentru spart uşile. „Tati, tati, cumpără-mi şi mie un mascat să-l aduci acasă?", s-a auzit vocea unui pici al cărui tată este poliţist dar nu... mascat. Elevul Robert Banu ţine morţiş să se facă poliţist „să-i prind pe infractori, adică pe oamenii răi care fură", spune puştiul. Sorin Kevin, elev la la Scoala Anton Pann, afirmă că se va face cosmonaut, dar „vreau să încerc cum îmi stă cu o cască de protecţie folosită de mascaţi". Mâine, începând cu ora 10,00, în faţa Teatrului Anton Pann vor continua acţiunile dedicate „Zilei Porţiei", poliţiştii făcând şi exerciţii demonstrative.

image

Suflatul in etilotest, o probă grea pentru fetiţe

image

În radarul cu girofar al Poliţiei Rutiere

image

„Casca asta nu-i de mine, dar o sa ma fac eu mare”

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite