Râmnicu Vâlcea: Rromii vor să înveţe engleza ca să se angajeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recent, 60 de persoane care au vrut un loc de muncă în agricultură, în Danemarca, au fost descalificate că nu ştiau engleză.

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) intenţionează să organizeze, în perioada următoare un curs de limba engleză. „Cursul e în faza de propunere şi e adresat rromilor. Am luat această decizie pentru că am primit mai multe solicitări din partea lor. Va fi un curs de iniţiere şi considerăm că e binevenit, mai ales că la bursa locurilor de muncă în agricultură, în Danemarca, care a avut loc luna aceasta la Ploieşti, zeci de persoane din judeţ au fost descalificate pentru că nu au avut cunoştiinţe minime de limba engleză", a declarat Rozin Ceauşescu, directorul general al AJOFM Vâlcea. Pentru cursul de engleză există deja solicitări din partea rromilor din comuna Frânceşti. Tot în această localitate, imediat după Paşte, 20 de rromi vor începe cursurile de calificare pentru frizer, manichiurist şi pedichiurist. CRFPA a depus documentaţia necesară acreditării pentru cursul de engleză şi imediat ce actele vor fi gata, acţiunea poate fi demarată şi cu două persoane.


 „Nu ştiu cât îi va ajuta limba engleză"


  „E bine să ştim şi noi câteva cuvinte în limba engleză. Poate aşa ne găsim şi noi de lucru mai uşor, că nu ne bagă nimeni în seamă", spune Mihaela Mihai din cartierul Petrişor al Râmnicului. Mădălin Lăutaru inspector pe problemele rromilor susţine că, nici cu acest curs, oamenii nu prea au mari şanse de angajare. „E bine să înveţe, dar nu ştiu cât îi va ajuta limba engleză, pentru că în perioada asta şi cei care mai au locuri de muncă sunt daţi afară. Am pe birou CV-urile a 14 oameni cu studii care mă roagă să îi ajut să îşi găsească locuri de muncă", precizează Lăutaru. În prezent, cei mai mulţi rromi sunt angajaţi în localitatea Dăeşti şi desfăşoară munci în folosul comunităţii.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite