Râmnicu Vâlcea: Rromi din Băbeni au tăiat pădurile din Valea Morilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căruţa cu lemne furate a fost confiscată
Căruţa cu lemne furate a fost confiscată

Tot mai des trupele de mascaţi din poliţie sunt chemate în zonă pentru a-i stăpâni pe hoţii deveniţi recalcitranţi.

 Ieri seară, Adrian Burtilă (30 ani), din cartierul Şoproane, ce aparţine de oraşul Băbeni, conducând o Dacie 1304 a fost tras pe dreapta de ag. sef pr. Ion Georgescu, de la Poliţia din Şirineasa. „Bărbatul nu avea permis de conducere şi a recunoscut că mergea la pădure, la furat de lemne. După ce l-am oprit, în timp ce inspectam maşina, a demarat în trombă şi a fugit în cartierul Şoproane, unde populaţia a devenit foarte agresivă la vederea poliţiei, motiv pentru care a trebuit să cerem ajutor de la Poliţia din Băbeni", a spus poliţistul Georgescu. Burtilă nu este la prima escapadă, poliţia din Ioneşti îl cercetează pentru că a furat cinci cai pe care i-a dus la abator. Maria Popa, soţia preotului din Şoproane, a sesizat poliţia că Burtilă a intenţionat să o calce cu maşina, că este foarte agresiv şi terorizează cele câteva familii de români din cartier.


Rromi nu vor cumpăra lemnele pădurarilor


 Pădurile din zona oraşului Băbeni sunt adesea ţinta hoţilor, iar săptămâna trecută un alt hoţ, Valentin Antonie (37 ani), zis Bujie, din Şirineasa, a fost „ponderat" de mascaţi, după ce a fost prins furând lemne şi a devenit agresiv încercând să lovească cu furca pe şeful de post. Întrebaţi de ce fură, etnicii rromi din Şoproane răspund tranşant: „Suntem săraci, am ajuns să mâncăm din gunoaie şi nu avem cu ce să cumpărăm lemne", a spus Silvia Bozga, mamă a 12 copii. Pădurarul Ovidiu Mateescu din Şirineasa le-a propus rromilor din Şoproanele să le aducă la sfârşitul săptămânii viitoare o maşină cu lemne, la preţuri foarte mici. „Degeaba ne aduc că nu avem bani să le cumpărăm. Mai bine furăm din pădure", a spus un localnic din mulţime.


Pădure Valea Mărului tăiată ca-n codru


În ultimele luni din pădurile de la Valea Mărului, aflată la 5 kilometri distanţă de cartierul Şoproane, rromi au furat cel puţin 18 m.c. de lemne de esenţă tei. Pentru că hoţii nu-şi plătesc amenzile primite, în curtea Poliţiei din Şirineasa sunt confiscate mai multe căruţe ale celor care au fost prinşi furând... ca în codru.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite