Râmnicu Vâlcea: Reţeaua de apă de pe Calea lui Traian, reabilitată prin subteran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 La sitemele de apă se va lucra doar în subteran folosindu-se tehnologie specială. Edilii promit că nici un centimetru de asfalt nu va fi spart.

  Primăria din Râmnicu Vâlcea a găsit soluţia pentru reabilitarea reţelei de apă fără a nu sparge asfaltul recent pus pe Calea lui Traian. Viceprimarul Cosmin Constantinescu afirmă că lucrătorii consorţiului ce a câştigat licitaţia pentru aceste lucrări vor executa toate intervenţiile necesare în subteran, prin gurile de colectare, folosind o tehnologie specială. „În nici un caz nu se va sparge asfaltul de pe principala stradă din Râmnic. Muncitori vor folosii tehnologia de torcretare cu mortar special fără săpătură. În acest fel nu vom avea probleme în circulaţia de pe Calea lui Traian", promite viceprimarul din Râmnicu Vâlcea. Constantinescu afirmă că lucările sunt cuprinse în secţiunea Podul Vinerii Mari - intersecţia cu strada Zefirului, iar lungimea totală a reţelei de apă ce va fi reabilitată este de 2500 de metri. El mai spune că ordinul de începere al lucrărilor a fost dat, iar intervenţii şi extinderi la sistemul de alimentare cu apă vor fi făcute şi în cartierul Ostroveni şi pe strada Stolniceni, toate în cadrul celui de-al treilea contract ISPA, finanţat de către Uniunea Europeană ce are o valoare totală de 1,5 milioane de euro.


 Zona de sud a Căii lui Traian va fi asfaltată


  Viceprimarul din Râmnic mai promite şi că ultima porţiune din Calea lui Traian va fi asfaltată şi modernizată odată cu vremea bună. „Se va reabilita şi tronsonul de stradă cuprins între Podul Vinerii Mari şi Zona Sud a oraşului. De asemenea există în planuri amenajarea a două noi sensuri giratorii: cel de la intersecţia cu strada Dacia, care a fost deja delimitat şi se circulă ca atare, precum şi unul la intersecţia cu strada Mihai Eminescu, în faţa Poliţiei", declară Cosmin Constantinescu. Calea Lui Traian este, potrivit unui studiu recent de trafic, cea mai aglomerată stradă din Râmnic, fiind totodată şi singura arteră ce traversează oraşul de la Nord spre Sud.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite