Râmnicu Vâlcea: Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri aproape de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea instituţiei are de recuperat 13,7 milioane lei pentru lucrările de asfaltare executate în ultimii doi ani.

  Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Vâlcea întâmpină mari probleme din cauza nedecontării la timp a unor lucrări de infrastructură. Instituţia care aparţine statului are de recuperat bani pentru lucrări de asfaltare, construcţie de poduri, ori plombări şi reabilitări de drumuri realizate şi din 2008. „Avem sume de încasat pentru lucrări făcute de acum doi ani. Suma totală care trebuie încasată e de 13,7 milioane lei şi majoritatea e datoria Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. 28 de primării din judeţ au să ne dea 2,9 milioane lei", spune Damian Târbujaru, directorul economic al RAJDP Vâlcea. Dintre primării, Vaideeni are cea mai mare datorie către regie de 550.000 lei. „Le-am asfaltat drumurile în zonă, în 2008 şi nu ne-au dat un leu până acum. Suntem în stadiul de a-i executa silit pentru a ne recupera banii. În aceeaşi situaţie sunt şi primăriile Horezu, Suteşti, Popeşti şi Măciuca", declară Târbujaru. CJ urmează să dea o parte din datorie zilele următoare.


Supravieţuire cu credite


  „Avem o restanţă la RAJDP, dar nu am comandat eu asfaltările. Lucrările s-au făcut în an electoral şi cei care le-au comandat au pierdut alegerile. Le-am spus să ia asfaltul că nu am bani", a declarat Ivan Jinaru, primarul din Vaideeni. Sumele neîncasate crează dificultăţi regiei, care pentru a supravieţui e nevoită să apeleze la credite bancare, pentru a fi la zi cu salariile angajaţilor şi a realiza diverse lucrări. „Cu toate că sunt cheltuieli în plus suntem nevoiţi să luăm credite din bancă ca să facem faţă. Majoritatea datornicilor ţin de stat şi probabilitatea de a face încasări e mică", precizează Târbujaru.

 Şomaj tehnic din 15 iulie


  RAJDP are în prezent 299 de angajaţi. Din cauza crizei ei au stat prin rotaţie în şomaj tehnic, beneficiind de 75% din salariu la sfârşitul anului 2009 şi începutul lui 2010. Din 15 iulie 2010 un sfert din angajaţi pot fi trimişi din nou în şomaj tehnic, timp de o lună, dacă nu vor fi recuperaţi o parte din bani de la datornici.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite