Râmnicu Vâlcea: Reducerile de vară, praf în ochii cumpărătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului avertizează cumpărătorii să urmărească etichetele produselor, unde trebuie menţionat vechiul, dar şi noul preţ, cel redus.

Deşi de câteva zile s-a dat startul reducerilor de vară, tot mai mulţi râmniceni se plâng de faptul că aşa zisele micşorări de preţ, sunt de fapt, o înşelătorie. „Am intrat la un magazin unde se afişau reduceri de 70%. M-am uitat la câteva tricouri şi cămăşi însă nu era aproape nicio diferenţă între vechiul preţ şi cel redus", a povestit Ionela Radu, o vâlcenacă în vârstă de 25 de ani. Majoritatea râmnicenilor sunt sceptici şi spun că reducerile sunt, de fapt, o mare păcăleală. „Unele magazine au afişat deja reduceri de până la 70%. Legea le permite ca afişând această formulă să poată face reducere doar la un singur produs cu 70% din preţul iniţial, celelalte preţuri fiind reduse cu numai 10, 20 sau 30%", a declarat Laura Dinţoi, director coordonator al OJPC Vâlcea. Aşa că râmnicenii trebuie să fie atenţi şi să verifice etichetele pentru a putea observa cu exactitate care a fost vechiul preţ şi cu cât a fost redus produsul respectiv.


Vânătoarea reducerilor în magazinele renumite


Produsele care se vând la preţ redus în aceste zile sunt articolele de plajă, textilele şi încălţămintea de vară. Dacă acum două luni, vâlcenii trebuiau să scoată din buzunar sume importante pentru a-şi achiziţiona tricouri, maieuri sau cămăşi, în această perioadă au posibilitatea să le cumpere la reducere. „Avem reduceri substanţiale. Unele produse care costau între 400 şi 800 lei, acum costă între 10 şi 700 de lei. Marfa noasrtă este de foarte bună calitate, de aceea şi preţurile sunt poate puţin mai mari. Însă, sunt persoane care aşteaptă sezonul de solduri pentru a-şi cumpăra hainele care îi interersează", a declarat Mariana Apostol, una dintre vânzătoarele de la un magazin din centrul Râmnicului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite