Râmnicu Vâlcea: Recomandări de weekend pentru locuitorii oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Râmnicenii se pot relaxa la sfârşitul acestei săptămâni mergând la cinematograf, la Muzeul Satului sau la petrecerea organizată cu prilejul Zilelor oraşului Băile Govora.

„Coşmar pe Elm Street" la Cinema Ostroveni
„Coşmar pe Elm Street" este un remake al clasicului horror din anul 1984 regizat de Wes Craven. Filmul descrie originile criminalului Freddy Krueger, felul în care acesta a murit şi cum s-a întors în coşmarurile copiilor de pe strada Elm. Ţinta lui este o tânără pe nume Nancy, care are coşmaruri despre un individ înfricoşător, cu degete în formă de cuţite. În scurt timp, Nancy afla că prietenii ei au aceleaşi vise. Când ei încep să moară unul câte unul, Nancy îşi dă seama că trebuie să rămână trează pentru a supravieţui.


Sâmbătă
Expoziţie de fotografie la Muzeul Satului


30 de fotografii ce prezintă lumea satului care a fost odinioară cu tradiţii, îndeletniciri şi portul specific anumitor zone geografice vâlcene, pot fi admirate la Muzeul Satului de la Bujoreni. Fotografiile sunt în format 3D şi au fost realizate de Eugen Belivac, Bobiţă Cătuşanu şi Cătălin Colniceanu. Ele sunt unice la nivel naţional pentru că sunt realizate într-un muzeu al satului şi au personaje. Imaginile sunt expuse în şcoala veche din muzeu. Expoziţia „Etno 3D" rămâne la Muzeul Satului până la sfârşitul lunii.


Duminică
Meşteri populari la „Florile Govorei"


Oraşul Băile Govora se pregăteşte în acest weekend de sărbătoare. „Florile Govorei" debutează în acest an câteva colocvii ce au ca scop prezentarea şi promovarea zonei şi a izvoarelor minerale, cu efect curativ asupra astmului bronşic. În holul Primăriei va fi amenajată o expoziţie florală, iar festivalul va cuprinde concursuri sportive şi unul de eseuri. Noutatea adusă festivalului este expoziţia cu fotografii tridimensionale. În oraş vor fi amenajate standuri ale meşterilor populari care vor face demonstraţii de olărit.

Duminică
Expoziţie de furci la Constantin Manoli


Meşterul popular vâlcean, Constantin Manoli şi-a amenajat la locuinţa sa, din cartierul nord al Râmnicului zona CPL, o expoziţie, unde a reuşit să strângă zeci de lucrări realizate de-a lungul anilor. Constantin Manoli dă viaţă la 12 modele de furci, la 15 modele de linguri şi „modelează" minitroiţe, crucifixe şi tot felul de obiecte din lemn. Omul şi-a transformat casa într-un adevărat muzeu, unde sunt aşteptate în fiecare zi, persoanele dornice să admire adevărate opere de artă tradiţională românească.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite