Râmnicu Vâlcea: Recomandări de weekend pentru locuitorii oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Râmnicenii se pot relaxa în acest sfârşit de săptămână mergând la teatru, la muzeu sau la cinematograf.

Mâine, ora 10.00
Vizită la casa memorială Anton Pann
Râmnicenii sunt aşteptaţi să viziteze între orele 10.00 - 18.00 Casa Memorială Anton Pann unde există o expoziţie permanentă amenajată de către curatorul muzeului. Expoziţia a fost amenajată pentru a ilustra interiorul unei case modeste din târgul mijlocului de secol XIX, fiind prezentate piese de mobilier (divan, bibliotecă, masă, scaune), obiecte decorative şi portrete ale unor personalităţi din epocă. Aici a locuit în secolul XIX marele Anton Pann.

Astăzi, ora 18.30
„Năpasta" la Teatrul Anton Pann
Vâlcenii au posibilitatea să urmărească în această seară în Sala Mare a teatrului Anton Pann piesa „Năpasta" scrisă de Ion Luca Caragiale, regia Adrian Roman. Cele mai vechi „ştiri de la ora 5", scrise de dramaturgul, Ion Luca Caragiale, dar care nu sunt deloc ştiri, ci reprezintă o operă dramatică, a cărei acţiune se întâmplă, undeva, într-un sat de munte, avându-i ca protagonişti pe Anca, Dumitru, Gheorghe şi un ocnaş nebun, Ion.


Duminică, ora 20.00
Filmul Arthur şi răzbunarea lui Maltazard la cinema Ostroveni
Aventurile lui Arthur, simpaticul şi curajosul băieţel de 12 ani continuă şi în "Arthur şi răzbunarea lui Maltazard". Scenariul scris de Luc Besson după cartea lui, vândută în peste 3 milioane de exemplare, ne transportă din nou în lumea Minimoilor, creaturi extrem de mici care trăiesc pe Tărâmul Magic de la firul ierbii din curtea casei lui Arthur.


Astăzi, ora 18.00
Muzeul de Artă Casa Simian
Râmnicenii sunt aşteptaţi la o expoziţie permanentă a Muzeului de Artă ce reuneşte lucrări de valoare de pictură şi de sculptură românească, aparţinând unor artişti de renume de la sfârşitul secolului al XIX-lea: N. Grigorescu, Nicolae Vermont, Sabin Popp, Ipolit Strambu , Sava Hentia, Ion Georgescu, F.Storck. Din prima jumatate a secolului XX, muzeul deţine lucrări de Gh.Petraşcu, N.Tonitza. Th.Pallady, C.Michailescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite