Râmnicu Vâlcea: Recomandări de weekend pentru locuitorii oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii de la Teatrul Anton Pann
Actorii de la Teatrul Anton Pann

Râmnicenii se pot relaxa la sfârşitul acestei săptămâni la teatru, la muzeu şi la cinematograf.

Astăzi, ora 18.30
„Doctor fără voie" la Teatrul Anton Pann

Vâlcenii au posibilitatea să vadă piesa de teatru „Doctor fără voie", o satiră comică usturătoare a lui Moliere. Autorul ţinteşte în una din plăgile care îi împovăra pe bolnavii săraci: aşa-numiţii „doctori-savanţi", doritori de îmbogăţire rapidă. Este satirizat excesul lor de latinisme, adeseori inventate, în faţa bolnavilor neştiutori. Sancţiunea vine imediat, spre satisfacţia publicului.


Sâmbătă, ora 19.00
„Gaiţele" la Teatrul Ariel

Iubitorii de teatru au posibilitatea să urmărească piesa „Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu pusă în scenă de actorii teatrului Ariel din Râmnicu Vâlcea. Regia este semnată de Doina Migleczi. Comedia „Gaiţele" reprezintă una dintre cele mai moderne experienţe teatrale româneşti, deşi piesa a fost compromisă de unele interpretări critice convenţionale, ca şi de înscenări comod realiste.


Duminică, ora 20.00
Filmul Celebritate la Cinematograful Ostroveni

Remake al muzicalului din 1980, Fame îi are în vizor pe studenţii unei prestigioase academii de dans şi muzică din New York. Într-o lume atât de competitivă, în care trebuie să lupţi din greu pentru cele 15 minute de glorie, Denise, Malik, Jenny, Marco alături de mulţi alţi prieteni trăiesc patru ani de vis. Tinerii au parte de multe provocări, dar şi de dragoste, fericire şi succese.

Duminică
Expoziţie permanentă la Casa Simian

Expoziţia permanentă a Muzeului de Artă, reuneşte lucrări de valoare de pictură şi de sculptură românească, aparţinând unor artişti de renume de la sfârşitul secolului al XIX-lea: Nicolae Grigorescu, Nicolae Vermont, Sabin Popp, Ipolit Strambu, Sava Henţia, Ion Georgescu, F, Storck. Din prima jumătate a secolului XX, muzeul deţine lucrări de Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady şi C. Michailescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite