Râmnicu Vâlcea: Reabilitarea termică rămâne fără bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a tăiat din fondurile alocate Râmnicului pentru izolaţiile la blocuri. Autorităţile susţin că lipsa banilor va pune piedică noilor lucrări ce ar trebui să pornească. Singura soluţie este ca asociaţiile să îşi plătească singure lucrările.

Veste proastă pentru râmnicenii din asociaţiile de proprietari ce doreau ca în toamna aceasta să înceapă lucrările de izolaţie termică prin fonduri de la Guvern. Banii ce au fost repartizaţi Râmnicului s-au diminuat din cauza crizei de afectează bugetul naţional. "Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului ne-a comunicat că fondurile alocate Municipiului în anul 2010 pentru plata lucrărilor de investiţie la anveloparea blocurilor de locuinţe, conform contractelor aflate în derulare sunt de 1.271.000 de lei, limita maximă în care se pot efectua plăţi. Pentru această destinaţie aveam înscrisă în buget suma de 6.244.722 pe care va trebui să le rectificăm în minus", spune Alexandru Ghibirdic, şeful Direcţiei Economico Financiare a primăriei din Râmnicu Vâlcea.


Asociaţiile îşi pot plăti singure lucrările


În lipsa banilor de la Guvern asociaţiile de proprietari nu au altă soluţie decât să îşi plătească singure lucrările de izolaţie. "Recent a fost adoptată o Hotărâre de Consiliu Local prin care se permite asociaţiilor de proprietari să intervină la faţadele blocurilor pentru izolaţiile termice chiar dacă nu fac parte din programul naţional de reabilitare", susţine primarul Romeo Rădulescu. Locatarii blocurilor ce trebuiau izolate nu sunt însă încântaţi de perspectivă. "Dacă se ştia că este criză nu înţeleg de ce s-a insistat să intrăm în program. Nouă ne trebuie blocul izolat, nu explicaţii că nu mai sunt bani la buget", ne spune Grigore Niţă, locatar în blocul N1, intrat în programul guvernamental de reabilitare termică.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite