Râmnicu Vâlcea: Răzvan Stârcă a dat mingea pe contrabas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Stârcă
Răzvan Stârcă

Cântă la contrabas, pian, orgă şi acordeon. Face parte din ansamblul „Bocceluţa" şi e fericit că are un instrument pe măsura lui.

profil


NĂSCUT- 22 februarie 1994, localitatea Copăceni, judeţul Vâlcea.
STUDII - Elev în clasa a X-a A, la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea, specializarea muzică.
IDEALURI - Să facă Conservatorul şi să devină profesor de muzică.

 S-a apucat să studieze muzica în urmă cu patru ani. A început să studieze acasă, la orgă. „Tata e cu muzica, e lăutar. El a fost cel care m-a învăţat să cânt la orgă. Tot de la el am învăţat să cânt şi la acordeon", povesteşte Răzvan. Pasionat de muzică, Răzvan a dat în semestrul II, în clasa a IX-a mai multe probe la muzică şi a intrat la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea. „Aici mi-am găsit şi eu un instrument pe măsura mea. M-am apucat să studiez contrabasul cu domnul profesor Valentin Ciubotea căruia îi mulţumesc foarte mult că a avut mare răbdare cu mine şi m-a ajutat să îi prind din urmă pe colegii avansaţi", spune elevul. Răzvan mărturiseşte că la început contrabasul i s-a părut greu, dar cu multă muncă şi voinţă a reuşit să îl priceapă. În liceu, pe lângă contrabas, elevul face şi muzică de cameră şi orchestră cu profesorul Nelu Vasile, pian secundar cu Cristina Maier şi cor cu profesorul Mihail Ştefănescu. De un an, Răzvan Stârcă face parte şi din taraful „Bocceluţa" al Liceului de Artă condus de profesorul Petrică Sima. „Cânt la contrabas în taraf şi promovăm muzica populară din toate zonele României", declară Răzvan. Un an, Răzvan a mers şi la Fanfara Copiilor Gabriel Chaborschi, la Palatului Copiilor, iar în perioada 17 - 21 iunie 2009, a participat la festivalul Internaţional „WASSERWELTFEST" de la Viena din Austria. „A fost o experienţă unică. La festival am cântat prelucrări folclorice, marşuri, imnuri şi valsuri celebre din repertoriul românesc. Au participat fanfare din mai multe ţări. Îmi pare rău că a fost nevoie să renunţ la Fanfara Copiilor Gabriel Chaborschi pentru că nu îmi ajungea efectiv timpul", mărturişeşte Răzvan.


A apărat poarta echipei de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea


 Elevul e pasionat şi de fotbal. A jucat prima dată fotbal la echipa de la ţară Cerca Copăceni. A dat mai multe probe şi a intrat la echipa de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea, la grupa de vârstă 1993-1994, la antrenorul Emil Ciulei. A apărat poarta CSM la meciurile amicale cu FC Argeş, şi cu Şcoala de Fotbal Gică Popescu şi la competiţiile din campionat. „Am luat locul I cu echipa CSM în campionat. Anul trecut am renunţat la fotbal pentru că din cauza antrenamentelor lipseam foarte mult de la şcoală şi nu mai aveam timp de muzică. Am ales muzica şi cred că a fost o alegere bună", precizează Răzvan. Echipa de fotbal preferată a elevului, din România, e Rapid Bucureşti, iar din străinătate ţine cu echipa Real Madrid.


ce-i place


Să studieze la orgă în timpul liber, să iasă în oraş cu prietenii. Îi place să facă sport şi să joace fotbal în special. Îi apreciază pe oamenii care au un ideal în viaţă.


ce nu-i place


Nu suportă persoanele care nu au curajul să îi spună adevărul în faţă şi îl vorbesc pe la spate. Nu îi plac oamenii mincinoşi.


Întrebări şi răspunsuri


Ai renunţat la sport de tot?


R.S.: Nu în totalitate pentru că mie îmi place să fac mişcare. Joc tenis de masă de un an, aici la liceu sub supravegherea unui profesor. În luna martie o să particip la un cross care va avea loc pe pista de la Stadionul Zăvoi.


Ai participat şi la alte competiţii sportive?


R.S.:
Până acum nu. Trebuia să merg la un cross, anul trecut, şi după ce m-am pregătit săptămâni bune şi alergam zilnic câte 7 kilometri, nu am putut să particip din cauza unei răceli.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite