Ramnicu Valcea: Răzvan Dobre este cel mai iubit fotbalist din Zăvoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joacă la CSM Râmnicu Vâlcea şi speră să îşi ajute echipa să termine printre locurile fruntaşe ale ligii secunde. Îşi doreşte să ajungă la un club cunoscut din România.

NĂSCUT: 19 februarie 1983, Târgovişte, Dâmboviţa
STUDII: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Târgovişte
IDEALURI: Să joace fotbal la un nivel cât mai înalt

Răzvan a început fotbalul la vârsta de 12 ani, la juniorii de la Chindia Târgovişte. În clasa a IX-a s-a înscris la Şcoala de Fotbal "Gică Popescu" din Craiova şi a stat un an de zile, după care a revenit la Târgovişte. Sportivul a „făcut pasul" în divizia C, jucând la Flacăra Moreni, unde a evoluat timp de trei ani. Acolo a fost remarcat de Ioan Ovidiu Sabău, antrenor pe vremea aceea la Gloria Bistriţa, care i-a propus să joace în prima ligă. "A fost cea mai bună perioadă a mea de până acum, am avut foarte mult de învăţat, a fost o experienţă frumoasă, dar sper să urmeze şi alte realizări mai mari" spune sportivul, poreclit de câţiva suporteri Ribery, pentru stilul de joc asemănător cu cel al fotbalistului francez. Cel mai important meci al său pe când evolua la Gloria a fost partida din finala Cupei Intertoto, cu Atletico Madrid.


Vâlcea merită o echipă în Liga I


Din 2008 este legitimat la CSM Râmnicu Vâlcea, unde are garantat postul de titular în toate meciurile formaţiei din Zăvoi în liga secundă de fotbal. "A fost mai greu la început până m-am acomodat cu oraşul, dar cu timpul m-am obişnuit. Mă simt foarte bine aici, am foarte mulţi prieteni" spune Dobre. Mijlocaşul "municipalilor" este printre cei mai simpatizaţi jucători ai echipei, fiind aplaudat la fiecare meci disputat în faţa propriilor suporteri. "Am văzut că toată lumea mă simpatizează, sper să joc bine în continuare şi să nu îi dezamăgesc. Sunt o fire sociabilă, dar accept şi criticile, pentru că sunt zile în care joci bine şi altele prost. Sper ca fanii să fie alături de noi la toate meciurile, fiindcă avem nevoie de ei. Acest oraş merită o echipă în Liga I" spune jucătorul formaţiei CSM Râmnicu Vâlcea.


A jucat fotbal în salină


Pe lângă fotbal, Răzvan adoră să călătorească. Când a jucat la Bistriţa, a vizitat Ierusalimul, oraş care l-a încântat cel mai mult. "Toată lumea era credincioasă, se rugau tot timpul, iar peisajele erau fascinante. Îmi place zona de pe lângă lacul Bâlea, sau parcul din salina de la Ocnele Mari, unde am făcut şi antrenamente" spune fotbalistul. De când a venit la Vâlcea, Răzvan a devenit un fan împătimit al handbalului. Crede că Oltchim are un lot de jucătoare valoroase, pe care vrea să le vadă reginele Europei. "Îmi place foarte mult handbalul, merg la toate meciurile fetelor de la Oltchim pe care le joacă acasă. Cristina Neagu mi se pare cea mai bună jucătoare din lot, este o fire mai tupeistă, una din cele mai bune handbaliste din România. Sper să ajungă în finala Champions League şi să câştige marele trofeu" spune tânărul fotbalist.


Întrebări şi răspunsuri:


1)Ce te deranjează în fotbalul românesc?
La noi în ţară se schimbă antrenorii prea des. Fiecare tehnician are propriul lui stil şi are nevoie de timp pentru a avea rezultate. Alt lucru dăunător este faptul că preşedinţii de club se ceartă prea mult pe la televizor, fac tam-tam pe arbitraj, lucru care nu ajută pe nimeni.


2)Care este echipa ta preferată?
O echipă care îmi place foarte mult este Steaua Bucureşti, cea mai iubită echipă din România. Orice fotbalist visează să joace în Ghencea. O altă formaţie care mă atrage este Barcelona. La vară aş vrea să vizitez stadionul ei, Camp Nou.


Ce-i place: Răzvan preferă petreacă timpul liber alături de prietena lui, să meargă în mall la suc sau la cinematograf. De asemenea, adoră să joace biliard cu colegii de la echipă sau cu amicii săi.


Ce nu-i place: Nu suportă oamenii care nu îşi ţin promisiunile şi pe cei care mint dorind să pară ceea ce nu sunt. Este împotriva acelora care vorbesc mult, promit cate-n lună şi-n stele, dar nu se ţin de cuvânt.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite