Ramnicu Valcea: Ramona Cornea trăieşte viaţa în ritm de cha-cha

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona Cornea
Ramona Cornea

A obţinut anul acesta, alături de partenerul ei 34 de medalii, diplome şi cupe. A participat la zeci de concursuri, fiind mereu aplaudată cu frenezie.

A luat pentru prima oară contact cu dansul sportiv când avea doar patru ani. A dansat câteva luni şi nu i s-a părut foarte interesant. Aşa că a renunţat.
„În urmă cu trei ani m-am dus iar la Şcoala de dans sportiv Ru Apollo şi chiar mi-a plăcut. Plângeam ca mama să mă ducă iarăşi la sală. Am avut mai mulţi parteneri şi asta pentru că în dansul sportiv este foarte greu să-ţi găseşti pereche. Băieţii sunt mai refractari şi întotdeauna este criză de parteneri. Am dansat cu mai mulţi băieţi, dar cel cu care am obţinut cele mai multe medalii şi premii este Radu“, povesteşte Ramona, amintindu-şi peripeţiile cu fiecare dintre foştii ei parteneri.

Cei mai buni la întrecere cu „greii“

Anul 2009 a fost cel mai bun, reuşind de nenumărate ori să urce pe podium pentru evoluţia de excepţie. „Printre cele mai bune rezultate de anul acesta se numără locurile II şi III la Cupa Pheonix, locul I la Cupa Mediaş, locul I la Cupa Olteniei. În total am obţinut 34 de premii“, spune Ramona Cornea.
De câteva zile, Radu şi Ramona s-au întors de la Cupa Oriflame, din Bucureşti, la care au obţinut locul I la categoria 12-15 ani şi la categoria de vârstă 16-35 de ani, la care au concurat cu „greii“ din acest sport. Pasiunea cu care dansează a făcut să fie aplaudată, alături de partenerul ei, la scenă deschisă într-un show de zile mari, pe ritm de cha-cha-cha, obţinând, tot în acest an, locul I în întrecerea pe Palatele Copiilor din ţară.
În afara ringului de dans, cei doi au cercuri diferite de prieteni. „La sala de dans am adus-o şi pe prietena mea, Alexandra. În dansul sportiv, important este să comunici foarte bine cu partenerul, să ai multe lucruri în comun, iar atunci când unul dintre noi greşeşte, vinovatul să-şi ceară iertare faţă de partener. În timpul dansului, comunicarea nonverbală este cea mai importantă pentru noi“, spune Ramona.

Selecţionată de Stela Popescu să joace teatru

Fire extrem de dinamică, a cochetat chiar şi cu teatrul. „Am câştigat o preselecţie făcută în anul 2008 de cunoscuta actriţă Stela Popescu. Dar am plecat într-o excursie şi am renunţat să mai merg la repetiţii“, mărturiseşte Ramona.
Pentru familia tinerei dansatoare, împachetatul şi despachetatul de bagaje este ceva la ordinea zilei, plecările fiind frecvente la sfârşit de săptămână.  „Mie chiar îmi place. Şi prin magazine sunt la concurenţă cu mama! De ce să-şi cumpere mama mai multe haine decât mine?“, spune, plină de sine, Ramona.

întrebări şi răspunsuri
Este greu să te menţii pe primul loc?
R.C.: Fiecare medalie înseamnă foarte multă muncă, sunt sute de ore de antrenament, este o pregătire specială, şi fizică, şi psihică.
Care a fost cea mai mare deziluzie?
R.C.: Când la primul concurs naţional de dans sportiv am luat doar premiul şapte, parcă s-a prăbuşit cerul pe mine.

ce-i place
„Simt o plăcere deosebită când citesc literatură, fac plimbări sau stau în faţa calculatorului şi merg prin magazine, să fac cumpărături. Ca materii prefer geometria, limba română, fizica şi chimia.“

ce nu-i place
„Sunt împotriva celor care mint, a neserioşilor. Nu agreez rockul şi mâncarea de spanac, cum de altfel nu suport să fiu comandată, să mi se impună reguli.“

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite