Ramnicu Valcea: Râmnicenii bagă mai mulţi bani în bugetul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contribuabilii au plătit ultima oară pentru anul în curs impozitele nemajorate
Contribuabilii au plătit ultima oară pentru anul în curs impozitele nemajorate

Locuitorii Râmnicului vor scoate din buzunar mai mulţi bani pentru a plăti impozitele pe apartamente şi maşini. Vor creşte şi taxele pentru spaţiile comerciale şi utilităţile publice.

Consilierii locali au adoptat astăzi cu majoritate de voturi noul tabel al taxelor şi impozitelor locale. Faţă de anul trecut, valoarea acestora creşte în medie cu 20% , motivarea  acestei acţiuni fiind aceea că este necesară atragerea mai multor fonduri în bugetul local pentru anul viitor.
„Fondul IIDE constituit pentru modernizarea reţelei de apă şi canal trebuie cofinanţat anual din bugetul local cu 10% din valoarea lucrărilor. La fel se întâmplă cu toate investiţiile cu finanţare externă, iar în 2009 am avut un număr foarte mare de investiţii“, a declarat Alexandru Ghibirdic, şeful Direcţiei Economice a Primăriei. Potrivit noului tabel, vor plăti mai mult proprietarii de apartamente, dar şi cei care deţin terenuri în intravilan.

Taxe mărite pentru comercianţi

Alexandru Ghibirdic spune că şi taxele pentru activităţile comerciale vor creşte. „Printre altele se va mări şi taxa pentru Autorizaţia de desfăşurare a activităţii economice, de la 68 la 83 de lei anual, iar eliberarea Autorizaţiei Sanitare se va taxa de la 17 la 21 de lei“, spune şeful Direcţiei.
Specialiştii primăriei spun că majoritatea taxelor impuse agenţilor economici sunt majorate, de la această regulă fiind exceptate foarte puţine dări, ca de exemplu viza de funcţionare pentru localurile publice care va rămâne neschimbată şi la anul. Patronii nu sunt însă convinşi că majorările fiscale vor avea un efect pozitiv.
„Or să ne îngroape în şi mai multe taxe. Pentru un chioşc de patru metri pătraţi plătesc zeci de milioane şi nu am nicio facilitate. Nu mi se pare o soluţie pentru ieşirea din criză, poate doar una pentru afundarea în criză“, ne spune Ilie Paraschiv, patronul unui chioşc de fast-food.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite