Râmnicu Vâlcea: Rablele aflate în circulaţie produc drame pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza lipsei Inspecţiei Tehnice Periodice au avut loc 38 de accidente, cu doi morţi şi 55 de răniţi.

De la începutul anului şi până în prezent, bilanţul tragediilor petrecute pe şosele vâlcene din cauza „rablelor" aflate în circulaţie este sumbru. „În 38 de accidente care au avut loc, dintre care 18 foarte grave, conducătorii auto ai autovehiculelor nu aveau ITP efectuată. În astfel de evenimente tragice au murit doi oameni, alţi 20 au fost răniţi grav, iar 35 au fost răniţi uşor", ne-a spus sinsp. Cristina Hănulescu, de la Servicul Poliţiei Rutiere Vâlcea. Pentru a trage pe drepta maşinile uzate, care sunt un pericol pe drumurile publice, între Poliţia Rutieră şi Registrul Auto Român (RAR) s-a încheiat un protocol, iar în cursul acestei luni, în judeţ vor avea loc 44 de acţiuni comune. La Budeşti, a fost adus un container care urmează să fie montat apoi şi în alte locuri din ţară, unde sunt oprite maşinile şi verificate din punct de vedere tehnic.


Revizii expirate la Dacii şi Aro


Ofiţer la SPR Vâlcea, insp. Alexandru Ceauşescu, ne-a declarat. „Cei mai mulţi dintre conducătorii pe care îi oprim în trafic motivează că au uitat să facă revizia tehnică. Cele mai multe maşini pe care le găsim cu Revizia Tehnică expirată sunt din categoria bătrânelor Dacii, sau sunt mărci precum Aro, VW sau Oppel, cumpărate la mâna a doua". Ultimul accident grav, în care a murit în tânăr de 22 de ani, a avut loc în localitatea Milcoiu, la începutul acestei luni. „Conducătorul unui BMW (Ciprian Drăguşin, n.r.) de 22 de ani, care venea din Anglia, a murit după ce s-a lovit cu un BMW de un pom şi apoi s-a răsturnat într-o râpă", ne-a spus sinsp. Cristina Hănulescu.


Defecţiunile la direcţie te lasă fără permis


Poliţiştii rutierişti verifică legalitatea actelor conducătorilor auto,inclusiv viza ITP valabilă pe certificatul de înmatriculare, iar reprezentanţii RAR constată starea tehnică a autovehicului. Dacă maşina are defecţiuni la sistemul de frânare sau direcţie, se ridică permisul. Dacă se constată că există IPT valabil, dar maşina prezintă defecţiuni, conducătorul auto este obligat să facă dovada că le-a remediat la un centrul autorizat.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite