Râmnicu Vâlcea: Profesorii şi elevii vâlceni, pregătiţi să devină voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Râmnic, se va organiza un Târg de cerere şi ofertă pentru voluntari, la care vor paricipa mai multe instituţii. Pe parcursul acţiunilor care se vor desfăşura în şcolile vâlcene, elevii sunt sfătuiţi să se implice în cât mai multe proiecte de voluntariat, fiind consiliaţi de profesori.

În cadrul proiectului „Profesori în societatea cunoaşterii" în valoare de 878.284,00 lei ce se desfăşoară în prezent la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, dar şi la şcoala parteneră din localitatea Galicea, cadrele didactice îşi propun o serie de măsuri noi pentru atragerea elevilor şi a dascălilor în activităţile de voluntriat. Elevii sunt sfătuiţi să renuţe la distracţiile din timpul liber, la calculator şi internet şi să se implice mai mult în voluntariat. Pentru aceasta, mai multe cadre didactice s-au întâlnit cu câţiva reprezentanţi ai instituţiilor din Râmnic şi au pus la bătaie un plan pentru atingerea acestui obiectiv. „Pentru elaborarea unui program de posibile activităţi s-a propus ca la începutul fiecărui an, instituţiile să îşi construiască un plan în care să includă şi voluntarii, plan pe care să îl publice şi să îl transmită posibililor parteneri, plan comun pentru tot municipiul Vâlcea", a declarat profesorul Antonia Haller, respeonsabilă de promovarea acestui proiect.

Elevii, îndrumaţi să fie responsabili

În acest sens, s-a propus organizarea unui Târg de cerere şi oferte de voluntari, târg la care să participe atât instuţiile cât şi organizaţiile nonguvernamentale. S-a creat ad-hoc un grup de iniţiativă, format din cei prezenţi, pentru organizarea acestui târg după vacanţa de Paşte. „Încercăm astfel să îi sprijinim pe elevi, să îi îndrumăm să fie responsabili pentru că, ulterior, acţiunile de voluntariat îi vor ajuta să se ghideze mai uşor în viaţă şi să îşi aleagă un job", afirmă Cristina Goran, directorul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân.


Voluntariatul, o necunoscută pentru societate


Profesorii vâlceni se ghidează după necesităţile societăţii actuale pentru a putea realiza un program complet de voluntariat care să se plieze necesităţilor existente. În perioada următoare, dacălii de la Colegiul Mircea cel Bătrân vor elabora un desfăşurător cu activităţile ce se vor derula în şcoli şi vor schiţa un contract de voluntar.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite