Râmnicu Vâlcea: Profesorii şi elevii de la liceul din Horezu îngheaţă la ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2000 de elevi sunt nevoiţi să înveţe în clase neîncălzite, iar problema se repetă de la an la an. Primăria nu dispune de fondurile neceare pentru a achiziţiona combustibilul pentru centrala termică a liceului.

Şcolarii şi cadrele didactice de la cel mai mare liceu din judeţul Vâlcea, Grupul Şcolar Constantin Brâncoveanu din Horezu, sunt nevoiţi să îşi desfăşoare orele de curs în frig. Problema durează de câţiva ani, o dată cu venirea anotimpului rece. Primăria din Horezu nu dispune de bani pentru a cumpăra motorină, combustibilul necesar pentru funcţionarea centralei termice din şcoală. „Nu avem bani pentru a cumpăra motorină. Centrala termică încălzeşte cele cinci corpuri ale liceului şi se consumă foarte mult combustibil. Şi acum, ca şi anul trecut am cerut ajutorul Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a ne ajuta să facem rost de fonduri", a precizat Constantin Niţu, primarul din oraşul Horezu.


Primăria depăşită de situaţie


La Grupul Şcolar Constantin Brâncoveanu învaţă elevi din toate localităţile limitrofe Horezului, acesta fiind singurul liceu din zonă. Zilnic, elevi din localităţile Măldăreşti, Tomşani, Vaideeni, Slătioara, Stroeşti, Costeşti sau Oteşani fac naveta la acest liceu şi sunt nevoiţi să îndure frigul din sălile de clasă. „Primăria nu are cu ce să achite motorina, pentru că este vorba de achiziţionarea a peste 12 tone de combustibil care să asigure încălzirea liceului pe timpul sezonului rece", mai spune primarul Constantin Niţu. La începutul acestui an şcolar, Consiliul Judeţean a alocat suma de 50.000 de lei pentru cumpărarea combustibilului, dar banii nu au fost suficienţi. „În urmă cu câteva zile, Consiliul Judeţean a virat în contul Primăriei Horezu suma de 50.000 lei pentru achiziţionarea combustibilului pentru centrala termică. Sperăm ca aceşti bani să fie suficienţi pentru cel puţin două luni şi jumătate. Liceul se află în administraţia Primăriei Horezu şi cu toate acestea, i-am ajutat şi an de an le-am alocat sume uriaşe pentru încălzirea unităţii şcolare", a declarat Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.


Nemulţumirile administraţiei locale


Zilnic, pentru încălzirea celor cinci corpuri ale liceului sunt necesari 500 de litri de motorină. Aici învaţă copii din toate localităţile învecinate Horezului, iar municipalitatea este nemulţumită de faptul că din banii horezenilor trebuie întreţinută o şcoală care deserveşte toată zona.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite