Râmnicu Vâlcea: Profesorii fac voluntar lecţii cu elevii după terminarea cursurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Scoala nr. 4 învaţă la clase şi după terminarea orelor
Elevii de la Scoala nr. 4 învaţă la clase şi după terminarea orelor

Proiectul After School implementat la Şcoala nr. 4 vine şi în sprijinul părinţilor. Copiii servesc masa la restaurant, învaţă limbi străine joacă tenis sau fac alte activităţi recreative.

În această dimineaţă la Şcoala nr. 4 cu clasele I-VIII din Râmnicu Vâlcea, 16 învăţători se pregăteau pentru un program prelungit cu elevii. După terminarea cursurilor, mai mulţi copii sunt prinşi într-un proiect after school intitulat sugestiv „În lumea lui Apolodor". Directorul şcolii, prof. Emilia Tudoroiu, ne-a spus: „Am împlementat acest program pentru a veni în sprijinul părinţilor care nu au posibilitatea să vină la ora 12.00 să-şi ia copiii de la şcoală, fiind la serviciu, şi în al doilea rând, prin această ofertă vrem ca şcoală noastră să fie cât mai atractivă şi să nu se micşoreze numărul de elevi şi astfel să păstrăm şi cadrele didactice".

image

Şase lei, trei feluri de mâncare la restaurant

14 copii de la clasele I-IV rămân după cursuri şi servesc masa la restaurant. „Este o mâncare foarte bună, cu câte trei feluri şi aperitiv. Eu chiar i-am zis mamei să mă servească acasă, ca la restaurant", povesteşte Codruţ Nicolae, unul dintre copii. Părinţii elevilor prinşi în program plătesc doar 6 lei/zi contravaloarea mesei. „Cele 16 cadre didactice care suntem prinse în proiect facem muncă voluntară şi stăm până la ora 16 cu copiii, când părinţii vin să-şi ia micuţii", spune învăţătoarea Nicoleta Grigoroiou. În acest răgaz elevii învaţă spaniolă, italiană, esperando sau se iniţiază în tainele calculatorului. „Pe lângă activităţile educaţionale avem şi activităţi recreative, copiii joacă tenis de masă, pregătesc spectacole, dobândesc deprinderi de comunicare, socializează mai bine, între cei de clasa a I şi cei de clasa a IV existând o mai bună înţelegere, cei mari având grijă de cei mai mici", a spus învăţătoarea Daiana Nica. Pentru a stimula elevii buni la învăţătură sau pentru a pălăti masa celor mai săraci dintre elevi, la Şcoala nr. 4 s-a înfiinţat o fundaţie din părinţii elevilor şi care sponsorizează astfel de iniţiative. „Copiii preferă să-şi termine temele la şcoală, iar părinţii sunt foarte mulţumiţi. Anul viitor, după finalizarea lucrărilor de mansardare, în programul after scool vor fi prinşi mai mulţi elevi", a spus directoarea Emilia Tudoroiu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite