Râmnicu Vâlcea: Primul târg de adopţii pentru câinii de la Adăpostul Feţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O asociaţia de protecţia animalelor va oferi căţeii pe proces-verbal şi îi va verifica periodic cum sunt îngrijiţi de către noii stăpâni

Mâine, 1 iunie, în vecinătatea Grădinii Zoologice din Râmnicu Vâlcea se va organiza un târg de adopţii pentru câini. Anca Puican, de la Asociaţia „A doua şansă" - Vâlcea, care se ocupă cu protecţia animalelor, ne-a spus: „Este primul târg de acest gen care se organizează în oraş. Pentru a stimula adopţiile, vom încerca să oferim gratuit, cu ajutorul sponsorilor şi o cuşcă pentru căţelul adoptat". Căţeii provin de la Adăpostul Feţeni şi sunt vaccinaţi şi deparazitaţi. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului, Daniel Ionescu, ne-a spus: „Cu această ocazie vrem să oferim tuturor celor care aclamă iubirea neţărmurită faţă de animale, posibilitatea de a adopta unul dintre aceste animale". Acţiunea se desfăşoară sub sloganul „Fiecare căţel merită o casă".


Oamenii cu bani nu s-au înghesuit să facă sponsorizări


Predarea şi primirea „lătrătorului" se va face pe proces-verbal, iar membrii asociaţiei vor verifica periodic ce s-a întâmplat cu fiecare animal adoptat. „În cazul în care animalul este abandonat, proprietarul va trebui să plătească contravaloarea bunurilor şi serviciilor de care a beneficiat în vederea adopţiei, dar şi o amendă de 200 de lei", a mai spus Anca Puican. Membrii asociaţiei speră să poată găsi cel puţin stăpâni pentru 20 de căţei. Oamenii de afaceri vâlceni s-au arătat sceptici la ideea de a sponsoriza iniţiativa cu o cuşcă sau cu contravaloarea acesteia. „Reacţia a fost de reticenţă, de lipsă de respect faţă de alte fiinţe. Mulţi ne-au spus să-I lăsam în pace cu câinii, că dacă vrem câini fără stăpân mai putem lua şi din preajma firmelor acestora", a mai spus Anca Puican. Sponsorii au posibilitatea să vopsească cuşca în culorile specifice firmei lor. Părerile râmnicenilor în legătură cu câinii vagabonzi sunt împărţite. De la cei care îi iubesc şi îi apără cu vehemenţă, spunând că merită o altă soartă, la cei care vor ca „lătrătoarele” să dispară de pe străzi prin orice mijloace.


Adăpost cu cântec


Adăpostul de câini de la Feţeni aparţine Primăriei Râmnicului şi are o capacitate de 150 de locuri. În decursul timpului el a fost subiectul mai multor dispute, consilierii locali fiind obligaţi prin lege să anuleze o hotărâre de consiliu local prin care aprobau eutanasierea animalelor la şapte zile de la aducerea lor, dacă nu erau revendicate.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite