Râmnicu Vâlcea: Primarul din Laloşu a fost lăsat ştirb de instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pus în libertate, Ion Toma se plânge că nu poate ajunge la dentist pentru că magistraţii nu-i permit să iasă din localitate

Primarul localităţii Laloşu, Ion Toma, arestat pe 30 iunie de către Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pentru distrugere de înscrisuri, luare de mită şi trafic de influenţă, a fost eliberat după patru zile (pe 4 iulie) de către Tribunalul Vâlcea, instanţa impunându-i câteva condiţii. Ion Toma să se prezinte la poliţie sau instanţă ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuvinţare, să nu părăsească localitatea de domiciliu şi să nu deţină sau foloseaască arme de foc. Ieri, primarul Ion Toma, s-a prezentat la sediul Primăriei, reluându-şi postul. Întrebat despre motivele pentru care a fost să arestat, edilul ne-a spus: „Totul a fost o înscenare. Mi s-a înscenat că aş fi luat eu banii de la demolarea şcolii şi că aş fi demolat acea şcoală cu salariaţii Primăriei. În primul rând era vorba de sute de tone de moloz, pe care fără utilaje nu aveai cum să-l transporţi. Eu nu am angajaţi la primărie, nici la Lg. 416 pe care să-i fi pus la muncă. Banii i-au luat firma respectivă ".


Primărie fără vice şi consiliu local


Ion Toma afirmă că de patru ani încoace „frecuşurile" în Primăria Laloşu s-au ţinut lanţ, primăria neavând viceprimar şi nici consiliu local, care s-a dizolvat. „Dacă mă mai ţineau arestat câteva zile pierdeam un proiect pe care îl aveam în derulare, de 1,5 milioane de euro, iar altcineva nu are cine să se ocupe în Primărie. Mai mult decât atât, m-am planificat să merg la un cabinet stomatologic, în oraşul Balş, să-mi rezolv o lucrare dentară. Din păcate nu voi putea merge pentru că nu am voie să părăsesc localitatea", a mai spus Primarul. Putătorul de cuvânt al Parchetului Vâlcea, procurorul Elena Daniela Pop, ne-a spus: „Nu ştim din ce motive a pus primarul din Laloşu în libertate de către Tribunal, pentru că nu am primit încă motivarea instanţei. Cert este că nu avem altă formă de atac faţă de soluţia dată".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite