Râmnicu Vâlcea: Primăria vrea să scape de cimitirul de rable

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii maşinilor abandonate au termen până la sfârşitul lunii să le recupereze. Nu mai puţin de 24 de maşini aflate în curtea firmei ETA ar putea ajunge la fiare vechi dacă proprietarii nu se grăbesc să şi le ia înapoi.

Zeci de maşini abandonate pe spaţiul public şi ridicate de către angajaţii primăriei zac în curtea societăţii de transport în comun ETA, unele chiar şi de doi ani. Proprietarii, fie că au uitat de existenţa lor, fie că nu vor să mai ştie de ele. „În momentul de faţă sunt 24 de autovehicule în spaţiul amenajat şi administrar de ETA SA. Primăria Râmnicului face apel la proprietarii acestor maşini să se prezinte, până la sfârşitul acestei luni la birourile Direcţiei Administrării Domeniului Public pentru a-şi revendica autoturismele contra unei taxe de 85 de lei", a declarat Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei din Râmnicu Vâlcea. El mai afirmă că, în caz contrar, după expirarea termenului, maşinile nerevendicate vor fi trecute în partrimoniul municipalităţii şi apoi valorificate la un centru specializat.


Proprietarii le revendicau pentru primele de casare


Angajaţii depozitului din incinta ETA povestesc că proprietarii maşinilor abandonate şi ridicate de către primărie nu îşi mai amintesc de ele decât în preajma campaniilor de distribuire a tichetelor de primă de casare. În această primăvară, chiar când autorităţile anunţau posibilitate folosirii până la trei cupoane pentru cumpărarea unei maşini noi, râmnicenii şi-au adus subit aminte că au maşini ridicate de primărie. „Au venit să şi le recupereze doar atunci când au văzut că pot lua acele cupoane de casare. Veneau, cereau informaţii de la noi, plăteau taxa şi îşi luau rabla. Acum nu a mai venit nimeni",explică Marian Smărăndoiu, paznicul depozitului. În curtea ETA sunt adunate foarte multe Dacii, dar şi câteva maşini de producţie străină, chiar şi o autoizotermă, ridicată de pe una din străzile municipiului. Autorităţile doresc să elibereze domeniul public de toate maşinile abandonate prin intermediul Serviciului Blocări Auto al primăriei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite