Râmnicu Vâlcea: Primăria vrea să interzică centralele de apartament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În schimb, tarifele la apă caldă vor creşte, dar edilii promit că vor încerca să păstreze subvenţiile acordate şi anul trecut.

  Primăria din Râmnicu Vâlcea intenţionează să creeze opt zone unitare de încălzire în municipiu, în interiorul cărora blocurile să fie încălzite numai în sistem centralizat. Proiectul a fost lansat zilele trecute în dezbatere publică, iar edilii susţin că eliminarea centralelor de apartament ar fi o condiţie esenţială pentru accesarea unei finanţări în vederea modernizării întregului sistem de transport şi producţie al agentului termic. „În interiorul celor opt zone se va promova doar sistemul de încălzire centralizat. Este necesară această soluţie deoarece, prin programul „Termoficare 2006 -2015", pe care primăria îl implementează, se poate reabilita întreg sistemul de încâlzire centralizată, cu investiţii în valoare totală de 14 milioane de euro", explică Maria Fieroiu, şeful Direcţiei de Servicii Publice din cadrul primăriei. Potrivit proiectului adus în dezbatere publică, în cele opt zone unitare de încălzire toate blocurile vor adopta soluţia termoficării centralizate, renunţându-se la centralele de apartament. Locatarii nu sunt însă prea încântaţi de situaţie. Maria Dincă, din zona Traian susţine că a investit în centrala ei, iar scumpirile preconizate la agent termic nu o vor face să renunţe. „Nu sunt de acord să las centrala pentru încălzirea de la CET. Ei vor să o scumpească şi ne impun nouă să plătim totul", spune femeia.

Tarife crescute, subvenţii în stand-by


  Anul acesta tarifele la agentul termic în Râmnicu Vâlcea vor creşte. Autorităţile susţin că preţul căldurii va creste de la 130 de lei pe Gigacalorie, atât cât era fixat la 1 ianuarie 2010, la 136 de lei. Edilii afirmă că această valoare este tariful subvenţionat, iar diferenţa de 60 de lei până la preţul real de 197 de lei pe gigacalorie va fi suportat din bugetul local, însă nu se ştie exact de unde vor fi luaţi banii.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite