Râmnicu Vâlcea: Primăria scoate 100.000 de euro din bugetul neaprobat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De bani vor beneficia Grădina Zoo, două străzi şi echipa de fotbal CSM. Pentru a nu pierde finanţările pentru reabilitarea Grădinii Zoo şi pentru doup străzi din Râmnic edilii scot bani dintr-un buget ce nu a fost nici măcar aprobat.

În şedinţa extraordinară de mâine (marţi) aleşii locali vor trebui să dea un aviz pozitiv pentru plăţi din bugetul local în valoare totală de peste 100.000 de euro. Conducerea primăriei solicită aceşti bani în condiţiile în care bugetul şi lista de investiţii pentru anul 2011 nu a fost încă aprobat. „Am cerut aceste sume doarece există proiecte de a căror finanţare depinde deblocarea acestor bani. Cel mai important este proiectul de reabilitare a Grădinii Zoo din Râmnic, unde avem de plată 128.000 de lei, bani ce reprezintă contravaloarea lucrărilor efectuate înainte de obţinerea finanţărilor prin fondul de mediu. Dacă nu se achită această sumă nu putem primii finanţarea", explică primarul Romeo Rădulescu, iniţiatorul acestei hotărâri. În şedinţa de mâine aleşii locali sunt chemaţi să aprobe şi alocarea a 218.000 de lei pentru plata depăgubirilor de pe două străzi aflate în amenajare. Potrivit proiectului, pentru a primii finanţarea din partea Comisiei Europene, municipalitatea trebuie să facă dovada că este proprietara terenului pe care intenţionează să extindă străzile Aurelian Sacerdoţeanu şi Iustinian Marina. Banii vor fi împărţiţi proprietarilor ce au cedat terenurile municipalităţii.


Finanţare pentru echipa de fotbal


Bani din visteria publică vor merge şi către clubul de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea, formaţie sportivă ce aparţine consiliului local. Dacă proiectul iniţiat de primărie va trece prin consiliul local, echipa de fotbal de Liga a 2-a a oraşului va primii o finanţare de 100.000 de lei. Toate aceste modificări în structura bugetului se vor face în condiţiile în care Consiliul Local nu a adoptat încă lista de cheltuieli şi venituri pe acest an şi nici măcar cea de investiţii.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite