Râmnicu Vâlcea: Primăria plăteşte scump greşelile Ministerului Educaţiei alocând bani să nu se demoleze sala de sport de la Colegiul Pleşoianu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au alocat 20.000 de lei ca să nu se aleagă praful complet de o investiţie ratată, care riscă acum să dispară îngropată sub Dealul Capela.

Primăria Râmnicu Vâlcea a repartizat din bugetul propriu 20.000 de lei pentru sala de sport de la Colegiul Nicolae Pleşoianu. Suma nu este destinată însă pentru încălzire, electrificare sau amenajarea de vestiare, ci pur şi simplu pentru conservarea clădirii pe care Ministerul Educaţiei a început-o acum patru ani şi n-a mai terminat-o. „Am dat aceşti bani pentru a stopa deteriorarea sălii. Fiind un proiect al ministerului, nici nu putem aloca fonduri pentru finalizarea lucrărilor, pentru că am fi luaţi la întrebări de Curtea de Conturi", a precizat Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.


Dealul, gata s-o ia la vale


Sala de sport face parte dintr-un ambiţios proiect, în valoare de aproape două milioane de euro. Numit „Campus şcolar", acesta viza şi construirea unei alte şcoli, în aceeaşi zonă, dar a fost abandonat din lipsă de fonduri. „Deocamdată, Ministerul Educaţiei nu are bani pentru campusurile şcolare la care au început lucrările", a spus inspectorul şcolar general Gabriela Ene.

image

Elevii se pot accidenta în fierul beton din fundaţia rămasă neterminată

Puţinele lucrări făcute până acum au fost executate atât de bine încât şi dacă ar exista bani pentru continuarea lor autorităţile ar trebui mai întâi să găsească o soluţie tehnică şi finanţare pentru consolidarea Dealului Capela. Slăbit de excavări, acesta riscă s-o ia cu totul la vale şi să îngroape sala, fundaţiile şi chiar Colegiul Pleşoianu cu totul. „La poalele dealului s-a turnat fundaţia pentru construirea unei noi şcoli. Proiectul de opt milioane de lei a rămas nefinalizat, iar fundaţia este un mare pericol. Elevii se pot accidenta în fierul-beton, iar rezistenţa Dealului Capela a fost slăbită, existând pericolul ca acesta să se prăbuşească", a declarat directorul colegiului, Adrian Boureci. Între timp, elevii sunt nevoiţi să facă orele de sport în Parcul Zăvoi, unde sunt „vânaţi" de Poliţia Locală. „Profesorul de educaţie fizică a fost avertizat de mai multe ori de poliţiştii că va fi amendat, pe motiv că elevii deranjează liniştea publică", a confirmat Adrian Boureci.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite