Râmnicu Vâlcea: Primăria începe amenajarea unui cimitir modern împrejmuit cu garduri aduse din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Petrişor vor să ajute voluntar la amenajare şi să scape de calvarul de a-şi mai transporta morţii în cimitirele din Ocnele Mari sau Vlădeşti

Înhumarea celor trecuţi în lumea veşniciei a devenit o problemă delicată la Râmnicu Vâlcea. Directorul SC Pieţe Prest, Rozalin Ceauşescu, societate ce aparţine Primăria Râmnicului, ne-a spus: „Azi am discutat cu primarul Râmnicului şi am hotărât să începem de îndată ce vremea ne va permite, lucrările de amenajare a cimitirului din cartierul Petrişor. Toate avizele sunt în regulă, am achiziţionat gardul împrejmuitor din Italia şi urmează să începem terasarea. Va fi cel mai modern cimitir din oraş, cu iluminat, pază, alei betonate, capelă. La Râmnicu Vâlcea cimitirele sunt o problemă. Cel de la Sf. Ioan este ocupat sută la sută, iar cel de la Cetăţuia mai are doar 15 % locuri libere, din capacitate".

image

Cimitirul Sf. Ioan nu mai are niciun loc liber


Garsonieră cu uşa-n tavan


Locuitorii din Petrişor, cei mai în vârstă, spun că vor să participe şi ei ca voluntari, la amenajarea noului cimitir. „Eu am 75 de ani, dar atâta vreme cât mai pot să merg pe bicicletă, mă duc să mucesc voluntară şi la cimitir. Să apuc să-mi fac o garsonieră cu uşa în tavan, aşa după cum este obiceiul. Eu mi-am îngropat fiul la cimitirul din Buda, din Ocnele Mari, că n-am avut unde în altă parte. Acum drumurile spre Buda sunt foarte grele, iar mortul trebuie să-l duci cu căruţa pâna la şcoală, iar apoi, doi kilometri, pe braţe", a spus Maria Tincu, locuitoare de pe Strada Argintari. Preotul Laurenţiu Barbu, de la Parohia „Sf. Andrei", biserică recent construită în cartierul Petrişor, ne-a spus: „Am făcut toate demersurile, am ajutat să obţinem toate avizele, iar cimitirul va fi amenajat pe o suprafaţă de 4,5 hectare, într-un loc frumos, cu verdeaţă, pe un fost islaz". Iniţial s-a încercat amenajarea cimitirului în apropierea serelor din cartierul Ostroveni. Dar pentru că terenurile au fost revendicate de foştii proprietari, s-a renunţat la această variantă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite