Râmnicu Vâlcea: Prima inundaţie de amploare din municipiu (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe străzi din Râmnicu Vâlcea au fost indundate aseară în urma unei ploi torenţiale care a durat aproximativ 30 de minute.

     Canalizarea pluvială nu a mai putut prelua cantitatea mare de apă, în unele zone adâncimea apei atingând între 50 şi 80 de centrimetri. Zece străzi din municipiu au fost acoperite de ape: Ferdinand, Libertăţii, Gib Mihăescu, Banu Mărăcine, Mircea Eliade, Calistrat Hogaş, Gib Mihăescu, Tudor Vladimirescu, Nicolae Bălcescu şi Nicolae Titulescu. Impracticabile din cauza apei au fosy şi pasajele Dacia şi Hervil. Pe strada Libertăţii, în zona Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie (SOG) Vâlcea apa avea şi peste o jumătate de metru. Mulţi şoferi care s-au încumetat să treacă prin zonă au rămas cu maşinile blocate, ori şi-au pierdut numerele de înmatriculare şi s-au întors după ele. „Strada nostră e inundată de câte ori plouă mai tare, deoarece canalizarea nu face faţă. Suntem obişnuiţi să ne intre apa în curţi şi subsoluri", spune un localnic de pe strada Ferdinand.


67 de pompieri au intervenit


   Bulevardul Tudor Vladimirescu s-a inundat în zona Teatrului Anton Pann şi Şcolii Generale Nr.5, iar strada Ferdinand în zona mai multor case. Şi pe aceste străzi apa atinge în unele puncte o jumătate de metru. „Opt ofiţeri şi 59 de subofiţeri din cadrul unităţii au intervenit cu motopompe portabile şi motopompe montate pe autospeciale pentru a evacua apa de pe străzi şi din curţile oamenilor. Adâncimea apei a atins în zonele inundate între 50 de cm şi 80 de cm", a declarat colonelul Adrian Mesescu, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. El mai afirmă că au existat 8 subsoluri inundate la care pompierii au intervenit. Este prima inundaţie de asemenea amploare din municipiu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite