Râmnicu Vâlcea: Prima „super-mămică” pe cărucior care a născut o fetiţă îi aniversează ziua de naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denisa este prima mămică pe cărucior care a născut o fetiţă
Denisa este prima mămică pe cărucior care a născut o fetiţă

Denisa este singura femeie imobilizată într-un cărucior pe rotile care a născut o fetiţă. Părinţii se luptă să-i facă un viitor fericit.

Familia Denisei (35 ani) şi a lui Gheorghe Roman (23 ani) din Râmnicu Vâlcea au sărbătorit-o aseară pe fiica lor.Daria-Gabriela, o dulceaţă de bebeluşă, a împlinit vârsta de un an. Denisa este singura mămică din Râmnic imobilizată pe cărucior care a dat naştere unui copil sănătos, trecând prin chinurile groaznice nu doar ale naşterii. „Am născut-o prin cezariană la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea şi a avut 3 kg. şi 50 de centimetri. Am avut dureri foarte mari la naştere, am crezut că o să mor, dar acum suntem nişte părinţi fericţi că avem o minunăţie de copil", povesteşte mămica din cărucior nedespărţindu-se de puiul de om mereu cu zâmbetul pe buze.

Imobilizată de la un moldamin

Denisa a fost ţintuită de un cărucior pe rotile de la vâsta de trei ani, din cauza unui moldamin, făcut pentru că avea roşu în gât, la recomadarea unui medic, pe care ne roagă să nu-i pomenim numele. „Pe acel medic nu l-am văzut niciodată, iar eu sunt diagnosticată cu poliartrită reumatoidă. Pe soţul meu l-am cunoscut printr-o prietenă, nefiind din părţile locului. Lucrează în construcţii, uneori vine noptea târziu, dacă mai face şi o altă lucrare particulară, dar ne înţelegem foarte bine, deşi uneori greutăţile vieţii nu sunt deloc uşoare ", povesteşte Denisa, care nu se desparte de „Chiuţa", „prinţesa" sau „Dăriuţa" dragă inimii lor. Familia Roman locuieşte cu chirie la etajul VI al unui bloc turn, iar uneori defectarea liftului este un calvar pentru „super mămica", aşa cum o numesc cei care o văd cum se luptă. „Plec la cumpărături cu puiul în port-bebe şi de fiecare dată mă rog de cineva să mă coboare pe scările blocului, care nu au rampă. S-a întâmplat să cad pe spate pe scări, dar de fiecare dată trebuie să te ridici şi să pleci mai departe", spune femeia povestind emoţionate momente din viaţă unei adevărate „super-mămici".

Promisiuni pentru o locuinţă

Familia Roman speră să primească un apartament social din partea Primăriei Râmnicului. A primit, deocamdată, promisiuni. Nu s-a putut acest lucru pentru că soţul nu avea buletin de Râmnic, iar locuinţele sociale date în folosinţă recent erau la marginea oraşului şi nu se putea deplasa.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite