Râmnicu Vâlcea: Preotul Burluşi a dat Arhiepiscopia în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul Nicolae State Burluşi a renunţat la greva foamei, a predat biroul Arhiepiscopiei Râmnicului şi acum îşi caută dreptatea.

   Preotul Nicolae State Burluşi care a slujit 33 de ani în catedrala Arhiepiscopiei Râmnicului şi a fost mutat disciplinar la parohia Cetăţuia a dat, astăzi, în judecată conducerea bisericii. Părintele a renunţat la greva foamei pentru că nu rezolva nimic. „Am predat şi biroul şi acum sunt pe liber. Sâmbătă am încercat să merg la slujbă la Cetăţuia. Nu am putut să urc dealul că sunt operat pe cord deschis cu patru bypass-uri. Ieri, am deschis şi acţiunea de judecată la Judecătoria Vâlcea ca să îmi fac dreptate. Am dat în judecată conducerea Arhiepiscopiei şi astăzi o să iau şi numărul de înregistrare la cerere. O să merg şi la Haga dacă va fi nevoie, dar să mi se facă dreptate", a declarat Nicolae State Burluşi. Părintele susţine că va face publice toate ilegalităţile din biserică. „Am luptat împotriva nedreptăţilor şi am să fac publice numirile ilegale şi transferurile", a precizat preotul.


„Cred că se găsea o soluţie"


   Preotul Ion Predescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei spune că nu a fost înştiinţat de părintele Nicolae că a dat în judecată conducerea bisericii. „Nu mi-a spus nimic despre acţiune. După rânduiala sfintelor canoane fiecare preot înainte de a acţiona pe cineva în instanţă trebuie să obţină aprobarea ierarhului. Dacă a deschis acţiunea în instanţă a avut nevoie de aprobarea mitropolitului Craiovei, pentru că noi ţinem de Mitropolia Olteniei", a declarat Ion Predescu. Conducerea Arhiepiscopiei Râmnicului l-a mutat săptămâna trecută pe preotul Burluşi la parohia Cetăţuia pe motiv de nesupunere şi disciplină. „Dacă exista o discuţie între ambele părţi cred că se găsea o soluţie şi nu se ajungea aici. În biserică există nişte rânduieli care trebuie respectate că dacă nu se alege praful", susţine Predescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite