Râmnicu Vâlcea: Preoţii se roagă pentru eliberarea lui Mircia Gutău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiepiscopul Gherasim Cristea
Arhiepiscopul Gherasim Cristea

 Printre cetăţenii de onoare ai Râmnicului se regăsesc Mugur Isărescu, Ionela Târlea, Dinu Săraru, Horia Moculescu, Răzvan Theodorescu.

  Municipiul Râmnicu Vâlcea are 52 de cetăţeni de onoare cu Mircia Gutău care e încarcerat. Fiecare persoană care a primit înalta distincţie din partea Consiliului Local a contribuit la dezvoltarea oraşului. Cei 52 de cetăţeni au făcut oraşul cunoscut prin: sport, religie, cultură, artă, ori au adus bani. „Printre ei sunt nume sonore precum guvernatorul Mugur Isărescu, atleta Ionela Târlea, fostul ministru al culturii, Răzvan Theodorescu, scriitorul Dinu Săraru, dramaturgul Doru Moţoc, mitropolitul Bartolomeu Anania, compozitorul Horia Moculescu, poetul George Ţărnea şi arhiepiscopul Gherasim Cristea", spune Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei.


„A fost un om al tuturor"


  Arhiepiscopul Gherasin Cristea a fost făcut cetăţean de onoare când era primar Sorin Zamfirescu. „Episcopia era un şantier când a ieşit primar Gutău. El este un om deosebit, care ne-a ajutat foarte mult, iar măsura care s-a luat acum împotriva lui este îndoielnică. Tot ce s-a întâmplat cu primarul Râmnicului este o răutate. Cel care a reclamat nu vede mâna care l-a ajutat. Eu şi preoţii ne rugăm în biserică pentru eliberarea lui Mircia Gutău. Prin tot ceea ce a făcut primarul s-a dovedit că a fost un om al tuturor, Râmnicu Vâlcea fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai curate oraşe din ţară", a precizat arhiepiscopul Gherasim. Dramaturgul Doru Moţoc a primit distincţia după 40 de ani de activitate. „Cetăţeni de onoare sunt numiţi cei care fac ceva. Mircia Gutău a făcut foarte multe pentru oraş şi merita mai de mult această distincţie. Această distincţie nici nu îi scade, dar nici nu îi creşte meritele", a declarat Moţoc. Gutău e primul cetăţean de onoare din România cu dosar penal pentru acte de corupţie şi condamnat definitiv la închisoare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite