Râmnicu Vâlcea: Preoţii predică în biserici împotriva consumului de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotii sunt instruiti despre efectele drogurilor
Preotii sunt instruiti despre efectele drogurilor

Proiectul interzicerii comercializării platelor etnobotanice, aflat în dezbatere publică, va fi votat marţi de consiliul local.

Angajaţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vâlcea au atras de partea lor preoţii în încercarea de a-i determina pe cât mai mulţi tineri să conştientizeze despre pericolul drogurilor şi plantelor etnobotanice. Cms şef. Constantin Durleci, şeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) - Argeş, ne-a spus: „La întâlnirea cu PS Părinte Emilian Lovişteanu, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, la care au fost prezenţi 50 de preoţi din Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, am încheiat un protocol prin care preoţii se angajează să vorbească enoriaşilor despre efectele consumului de alcool, de droguri sau de plante etnobotanice. Este singura acţiune de acest gen din ţară. Preoţii au fost instruiţi în legătură cu modul cum se manifestă un consumator, ce înseamnă dependenţa, care sunt factorii de risc. Unul dintre preoţii prezenţi chiar a făcut cunoscut că a reuşit să aducă pe calea cea bună un tânăr care se droga şi care i-a cerut sprijin".


Predică pentru o viaţă fără droguri


Arhidiaconul Liviu Găman, inspector Media şi Comunicare ne-a spus: „La predică, după slujbe, preoţii vor atrage atenţia credincioşilor să fie atenţi la educaţia copiilor, nepoţilor, a celor dragi, iar dacă observă modificări în comportamentul acestora să anunţe organele abilitate". La Primăria din Râmnicu Vâlcea se află în dezbatere publică proiectul desfiinţării magazinelor „de vise" aflate la o distanţă mai mică de 1.000 de metri de şcoli. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Daniel Ionescu, ne-a spus: „Feedback-ul acestei dezbaterii a fost slab, dar atâta vreme cât nu a stârnit controverse, decizia de desfiiţare a magazinelor de plante etnobotanice se va vota în şedinţa consiliului local din 14 decembrie". Următoarea instruire a preotilor pe tema drogurilor va avea loc la Protoeria Drăgăşani.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite