Râmnicu Vâlcea: „Poliţistul nu a fost tentat, nici în aceste vremuri de criză, să îşi însuşească banii care nu-i aparţin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cms.şef Marius Dascălu spune că pe poliţişt nu l-a tentat să ia banii care nu-i aparţin
Cms.şef Marius Dascălu spune că pe poliţişt nu l-a tentat să ia banii care nu-i aparţin

Declaraţia aparţine cms. şef Marius Dascălu, adj. şefului IPJ Vâlcea, şi se referă la subofiţerul care a denunţat bărbatul care i-a oferit 100 de euro să-i distrugă dosarele penale

Ghoerghe Nedelcu (48 ani) din localitatea vâlceană Stăneşti a fost arestat marţi seara pentru dare de mită. Locanicul, unul dintre oamenii înstăriţi din comună, a oferit mită ajutorului şefului de post din comună, ca să-i distrugă mai multe dosare penale care le avea în cercetare. În comunicatul Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Direcţiei Generale Anticorupţie (fostul „Doi şi-un sfert"), se specifică: „La 30 iunie 2011, un agent de poliţie de la postul de poliţie Stăneşti a sesizat conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea că cetăţeanul Gheorghe Nedelcu i-a promis 1.000 de euro pentru a soluţiona favorabil trei dosare penale în care bărbatul era cercetat pentru lovire, înjurii şi alte violenţe. Dosarele au fost întocmite în baza plângerilor penale depuse de mama sa". Adjunctul şefului Poliţiei Vâlcea, cms. şef Marius Dascălu, ne-a spus: „Noi am anunţat Direcţia Generală Anticorupţie şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi în sediul Postului de Poliţie din Stăneşti a fost făcut flagrantul, la data de 4 iulie, în timp ce poliţistului i se oferea de către Nedelcu suma de 100 de euro".


Alcoolul l-a făcut să devină agresiv


În momentul în care i-a dat cei 100 de euro, Nedelcu i-a mai promis că într-o primă fază îi va mai da poliţistului încă 500 de euro. Ag. principal Loredana Sandu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, ne-a spus: „Pentru aceşti bani subofiţerul ar fi urmat să distrugă plângerile depuse la dosar de mama sa". Gheorghe Nedelcu este unul dintre cei mai buni meseriaşi din comună în domeniul construcţiilor. Un localnic care a ţinut să-i păstrăm anonimatul, ne-au declarat că bărbatul care este căsătorit şi are doi copii, a fost în mai multe rânduri plecat în Spania, la lucru. „Reîntors acasă, conflictele cu mama sa, Elena Nedelcu, o femeie în vârstă de 72 de ani, s-au ţinut lanţ. „Femeia locuia singură, soţul ei, tatăl lui Gheorghe, decedând încă din 1994. În curtea mamei, Gheorghe se mutase într-un garaj, dar n-a fost chip să se înţeleagă, fiind nevoit să părăsească gospodăria. Păcat că din cauza consumului de alcool, bărbatul a ajuns «la cuţite» cu mama sa, care în urma loviturilor primite a depus mai multe acte medico legale care au atestat acest fapt. Mai mult decât atât, el a fost prins conducând un microbuz sub influenţa alcoolului, motiv pentru care a rămas fără permis de conducere". Bărbatul a fost chemat de mai multe ori la sediul Poliţiei Stăneşti pentru a da declaraţii în legătură cu cele întâmplate.


Criza nu l-a determinat pe poliţist să ia banii primiţi drept mită


Reţinut pe data de 4 iulie pentru 24 de ore, Nedelcu a fost prezentat marţi Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare pentru 29 de zile. Cms şef. Marius Dascălu, ne-a spus: „Instanţa a emis mandat de arestare pe numele acestuia pentru, însă cel arestat a declarat recurs la Curtea de Apel Piteşti, urmând ca instanţa să se pronunţe. Faptul că subofiţerul nu a primit mită şi a anunţat conducerea, însemnă că poliţistul nu a fost tentat nici în aceste vremuri de criză să îşi însuşească o sumă de bani care nu-i aparţinea".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite