Râmnicu Vâlcea: Ploaia a acoperit străzile oraşului cu noroi (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Ploaia torenţială care a căzut în cursul nopţii a inundat mai multe străzi din oraşul Râmnicu Vâlcea, în unele zone adâncimea apei atingând şi 50 de centimetri.

   Potrivit măsurătorilor făcute la staţiile pluviometrice, în municipiul Râmnicu Vâlcea, a plouat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu 46 l/mp. Canalizarea pluvială nu a mai putut prelua cantitatea mare de apă şi străziile: Carol I, Ferdinand, Gib Mihăescu şi pasajele din zona Nord şi de pe strada Dacia au fost inundate.

image

67 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au intervenit cu pompe portabile şi motopompe montate pe autospeciale pentru a evacua apa. „Au fost inundate subsolurile a aproximativ 20 de locuinţe, beciuri şi subsoluri de blocuri din Râmnicu Vâlcea, Bujoreni, Băile Govora, Călimăneşti, Mihăeşti, Muereasca, Dăeşti, Sălătrucel, Vlădeşti şi Perişani", a declarat colonelul Adrian Mesescu inspectorul- şef al ISU Vâlcea. Astăzi, la ora 10.00, pompierii mai scoteau apa din subsolurile unor locuinţe din Bujoreni şi Călimăneşti.

image

 Localităţi în beznă


   După retragerea apelor mai multe străzi din Râmnic erau, astăzi, acoperite cu noroi. Pe Carol I şi Ştirbei Vodă, râmnicenii făceau slalom printre nămoale. „De câte ori plouă apa ne inundă curtea, iar strada se umple cu noroi. De fiecare dată maşinile care circulă pe stradă ne aruncă apa şi noroiul pe gard şi pe zidurile casei", spune Livia Dumitrescu care locuieşte pe strada Ştirbei Vodă. Cantităţi mari de apă au mai căzut în judeţ, la Băile Govora, 75 I/mp, la Berislăveşti, 58 l/mp şi la Băile Olăneşti, 52 l/mp. Au mai fost afectate de viituri drumurile din Ţara Loviştei, de la Racoviţa şi Perişani care sunt impracticabile. Locuitorii din Amărăşti, Cernişoara, Ocnele Mari, Băile Olăneşti, Costeşti, Muereasca, Călimăneşti şi din cartierele: Feţeni, Goranu şi Sălişte din Râmnic, erau astăzi la ora 7.00 fără curent electric.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite