Râmnicu Vâlcea: Persoană pe cărucior, trimisă în staţiune să fie consultată de un popă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelul „Sf. Maria", unde Elvira Popa a primit biletul prin Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea, era o anexă a unei biserici din Techirghiol.

Elvira Popa (39 ani), din Râmnicu Vâlcea cu greu îşi revine după momentele de coşmar prin care a trecut. „Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea m-a trimis, pe 10 iunie, cu bilet, la 700 km. distanţă, la Techirghiol, să fac procedurii cu un popă, într-un hotel unde nu aveam acces nici măcar la o toaletă", spune Elvira. Ţintuită de ani de zile într-un cărucior cu rotile, Elvira a primit repartiţie la Hotel „Sf. Maria", de două stele, SC DUBLET/Techirghiol. „După o noapte de mers cu autocarul şi alţi 5 kilometri făcuţi pe cărucior, când am ajuns, difuzoarele transmiteau, la putere maximă, o slujbă. Au vrut să mă cazeze în camera 2, dar nu aveam acces, cu căruciorul, la grupul sanitar", povesteşte Elvira.


Masajul sedativ în locul procedurilor cu nămol


„Mi-au spus că nu pot face bazin, nici împachetări cu nămol, ci doar masaje sedative şi kinetoterapie. Un bărbat îmbrăcat în haine de preot, cu barbă, a venit să mă consulte, dar nu am acceptat. Am cerut să merg la WC, mi-au indicat alt grup anitar, dar erau cinci trepte pe care nu le puteam urca pe cărucior", povesteşte. Preotul a sunat la Sanatoriul din Techirghiol, unde o doamnă, Mihălţan, i-a repartizat Elvirei Popa camera B 21, dar nici acolo nu se putea merge la toaletă. „Respectiva s-a justificat că doar camerele de la 1la 20 au accesibilităţi pentru persoane cu handicap, dar Casa Naţională de Pensii nu are contract cu Sanatoriul. Mi-au oferit un alt cărucior, mai mare decât al meu", povesteşte Elvira care a fost nevoită să se întorcă acasă. Directorul CJP Vâlcea, ec. Gabriel Dan Andreescu a declarat: „Am luat cunoştiinţă de acest caz şi am cerut un răspuns la CNP. Este foarte posibil ca operatorii de turism să prezinte Casei un dosar cu toate avizele, dar realitatea să fie alta la faţa locului. Până acum nu am mai avut astfel de sesizări".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite