Râmnicu Vâlcea: Pensionările lasă Ambulanţa fără personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victima a fost transportată la spital
Victima a fost transportată la spital

Deficitul este de şapte medici, 14 ambulanţieri, 16 asistenţi si trei angajaţi teasa. Personalul s-a grăbit să-şi depună dosarele pentru a prinde o pensie mai mare.

Staţia centrală de Ambulanţă din Râmnicu Vâlcea se descurcă tot mai greu din cauza lipsei acute de personal. Din organigrama care cuprinde 282 de posturi, azi se înregistra un deficit de 40 de posturi, cele mai multe fiind de execuţie. Lipsesc, fiind vacante, şapte posturi de medic, 14 de ambulanţieri, 16 de asistenţi şi trei din angajaţii tesa. Purtătorul de cuvânt de la Ambulanţă, Ilie Fârtat, ne-a spus: „Pentru că personalul de la Ambulanţă a beneficiat de grupa II de muncă între anii 1995-2003, tot mai mulţi salariaţi vor să se pensioneze acum şi să prindă o pensie mărită. De la 1 octombrie, în jur de 30 şi-au depus cererile de pensionare, 14 dintre ei numai în noiembrie şi decembrie, iar valul va continua şi în primele luni ale lui 2011".


Solicitări multe, oameni puţini, maşini expirate


Ca să supravieţuiască în condiţiile în care au fost blocate angajările, la Ambulanţă s-a redus numărul de echipaje aflate zilnic la intervenţie. În loc de opt echipaje la Râmnicu Vâlcea acţionează câte şase-şapte, la Drăgăşani trei, faţă de patru câte erau înainte, la Horezu mai sunt două echipaje din trei, iar la Sineşti mai este unul singur. „Media zilnică este de aproximativ 120-130 de intervenţii ale Ambulanţei pe întreg judeţul, dar poate ajunge şi la 160 de intervenţii. Ca să facem faţă solicitărilor am ajuns să rotim angajaţii la o subunitate la alta. Avem şapte Ambulanţe care au opt ani de funcţionare şi trebuiau casate. Anul acesta urmau să vină altele noi. Nu ne-a venit însă niciuna, demersurile noastre la Direcţia de Sănătate Publică , către Read Arafat nu au avut niciun ecou ", a mai spus Ilie Fârtat. Constantin Mătuşa (64 ani), pensionar, ne-a declarat : „Dacă Salvarea nu mai are oameni şi maşini, atunci doar dricul are cale liberă să ne aline suferinţele".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite