Râmnicu Vâlcea: Pensionarii la miting: „Răbdăm de foame, nu se mai poate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

   Aproximativ 150 de pensionari şi angajaţi ai Consiliului Judeţean şi ai Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul Vâlcea au protestat, astăzi, în faţa Instituţiei Prefectului, fiind nemulţumiţi de reducerea pensiilor cu 15% şi a salariilor cu 25% de la întâi iunie 2010.

    Oamenii au venit la protest cu pancarte pe care au putut fi citite diverse mesaje printre care: „Am votat să trăim bine, acum trăim de azi pe mâine!" sau „Cu o mână ne daţi, cu zece ne luaţi!". „Am ajuns la capătul puterilor atât pensionarii cât şi salariaţii. Pensii reduse cu 15% şi salarii diminuate cu 25%. Vrem să ni se respecte drepturile câştigate", a declarat Gheorghe Caloianu, preşedintele Ligii Judeţene „Solidaritatea" a Pensionarilor. „Răbdăm de foame, nu se mai poate. O să moară oamenii de foame", a strigat Mihai Dinu, pensionar. Protestatarii au strigat lozinci precum: „Jos Băsescu!", „Băsescu să fie judecat!", „Guvernul ăsta nu e bun de nimic!" şi „Hoţii!".


„Hoţul de Ungureanu!"


  Conducerea prefecturii nu a ieşit afară din clădire ca să asculte nemulţumirile oamenilor. Protestatarii au strigat: „Să vină jos. Nu să se uite de sus de la perdea. Să iasă prefectul. Hoţul de Ungureanu!". Reprezentanţii Sindicatelor Pensionarilor, CNSRL Frăţia şi Funcţionarilor Publici au fost invitaţi de prefect, în instituţie, la discuţii, după protest. Pentru că prefectul nu dorea ca presa să aibă acces la discuţii, unul dintre pensionari l-a luat la întrebări. „De ce vă pitulaţi? De ce nu veniţi afară? Nu se poate discuta cu presa de faţă? Ăştia sunt hoţii!", a spus Gheorghe Popescu. Presa a primit acceptul prefectului să rămână, dar sindicaliştii au fost avertizaţi să nu facă demonstraţii. „Lăsăm presa, dar să nu faceţi demonstraţii", i-a avertizat Petre Ungureanu pe sindicalişti. La finalul întâlnirii prefectul le-a promis liderilor sindicatelor că va înainta nemulţumirile lor la Guvern.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite