Râmnicu Vâlcea: Pe lângă lapte şi corn, şcolarii primesc şi fructe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Merele s-au distribuit în această dimineaţă în şcolile vâlcene
Merele s-au distribuit în această dimineaţă în şcolile vâlcene

Începând de astăzi, elevii vâlceni vor primi mere de două ori pe săptămână, timp de 93 de zile şcolare. Judeţul Vâlcea se numără printre primele din ţară unde a început acest program de distribuire a fructelor în şcoli, firma care se va ocupa de livrare, fiind din Piteşti.

Consiliul Judeţean Vâlcea a început în urmă cu câteva săptămâni demersurile pentru ca elevii să poată beneficia de acest nou program guvernamental. „În urma licitaţiei electronice la care s-au prezentat doi ofertanţi, contractul a fost atribuit SC Vlăsia Piteşti care a îndeplinit condiţiile de calificare impuse de lege. Firma şi-a asumat obligaţia să livreze bisăptămânal mere în localităţile din judeţul nostru", a precizat Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. Durata contractului este de 93 de zile şcolare, elevii primind fructe până în luna martie 2011.


Operaţiune atent monitorizată


Pentru a fi evitate problemele şi pentru ca elevii să primească fructele aşa cum este prevăzut în contract, CJ Vâlcea le-a transmis primarilor o notificare prin care se cere delegarea unei persoane din cadrul primăriei, care să se ocupe de buna desfăşurare a întregului demers. „Le-am cerut primarilor să desemneze prin act administrativ o persoană din cadrul primăriei care să menţină permanent legătura cu conducerea şcolilor, precum şi cu reprezentanţii furnizorului de fructe", completează Ion Cîlea. Profesorii vâlcenii spun că ideea introducerii fructelor în masa şcolarilor este una bună, însă rămâne de văzut cum se va desfăşura aprovizionarea în lunile următoare. „Faptul că elevii vor primi fructe la şcoală este lăudabil. Decât să consume tot felul de prostii de la chioşcurile de pe lângă şcoli, mai bine să mănânce fructe. Însă, sunt curioasă să văd cât de serioasă este treaba şi care va fi calitatea fructelor livrate în lunile următoare", spune Alina Popescu, profesoară la Şcoala nr. 5 din Râmnic.


Probleme la livrarea laptelui şi a cornului


De la începutul anului şcolar, în mai multe localităţi din judeţ au fost probleme la livrarea laptelui şi cornului, firma care le aducea contestând licitaţia din acest an. Timp de câteva săptămâni, elevii nu au primit produsele alimentare. După soluţionarea problemelor legale, a fost reluată livrarea laptelui şi a cornului începând de săptămâna trecută.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite