Râmnicu Vâlcea: Pe Valea Oltului trenul personal 2462 care a lovit un parapet a fost la un pas de catastrofă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulumacul din beton care a lovit locomotiva i-a îndoit tamponul, plugul şi a rupt telescoapele la unul dintre vagoanele de cale ferată.

Citeşte şi:

Rromii din Racoviţa fură ceapa şi cartofii din remorca ce a blocat DN7

Valea Oltului blocată cu tone de ceapă

Pe Valea Oltului se circulă alternativ, pe un fir

În urma accidentului din această dimineaţă, din localitatea Racoviţa-Vâlcea, a mai avut loc şi un alt eveniment, feroviar însă, petrecut la câteva sute de metri distanţă de locul unde s-a răsturnat tir-ul încărcat cu ceapă şi cartofi. Şoferul unui autoturism Mercedes, Dorin Ocheanu (55 ani), din Topoloveni-Argeş a intrat cu viteză în curbă şi când a observat coloana de maşini care se oprise ca urmare a blocării traficului de tirul cu legume răsturnate, a frânat brusc şi a intrat în parapetul din beton din imediata vecinătate a căii ferate. Parapetul s-a rupt şi blocuri mari de piatră au fost aruncate în gabaritul căii ferate, care este paralelă cu şoseaua. Trenul personal 2462 care circula de la Sibiu - Râmnicu Vâlcea a lovit bulumacul din beton. „Locomotiva a târât parapetul din beton aproape 12 metri după care s-a oprit, trenul fiind la un pas de catastrofă. Alte patru trenuri au circulat apoi în zonă pilotate, calea ferată fiind afectată. Bulumacul din beton a rupt telescopul de la un vagon de călători, a îndoit plugul locomotivei şi unul dintre tampoane", spun surse de la faţa locului. Doi dintre pasagerii din Mercedes, Daniel Barbu (26 ani) şi Ion Negrei (37 ani), ambii din Topoloveni, au fost răniţi grav. Tinerii din autourism trebuiau să ajungă în Franţa, la muncă.

image

Rromii au furat şi obloanele la semiremorcă

Vestea că un tir cu ceapă şi cartofi s-a răsturnat pe Valea Oltului, i-a adus cu sutele pe rromii din localităţile învecinate în dreptul unde şoseaua era blocată în ambele părţi. „Dacă unul aude, ne cheamă pe toţi. La noi aşa e legea! Care sunt mai înstăriţi au venit cu căruţele sau maşinile, cu copii şi bătrâni", a spus Florina Gheorghiţa (23 ani). Câţiva poliţişti rutierişti şi cei de la Trafic Feroviar au încercat să se ţină la zecile de rromi care încărcau saci cu cartofi şi ceapă. Ca să creeze diversiune, rromii se împingeau unii în alţii, se îngrămdeau pe jos şi împrăştiau ceapa şi cartofii cât mai departe, unde alţii încărcau în saci. „Mi-au furat şi obloanele de la semiremorcă. S-au purtat ca hunii cei care au venit să fure. Asta nu-i civilizaţie. Cred că mi-au furat 10 tone de legume", a declarat pentru ziarul Adevărul, Horia Rus (36 ani), din Turda, şoferul tirului căruia i s-a desprins semiremorca de capul tractor, semiremoirca lovindu-se în stâncă şi apoi tot tirul punându-se de-a curmezişul şoselei.

image

„Ne scoseşi din criză. Să trăieşti nene!"

Tirul cu legume venea din Olanda, marfa urmând să fie descărcată în portul Constanţa. „Conducătorul auto avea revizia făcută la maşină şi nu s-a aflat sub influenţa băuturilor alcoolice", a spus cms şef. Ion Diaconu, care răspunde de circulaţia pe DN 7. Poliţiştii s-au ţinut cu scânduri la rromi, iar din celelalte tiruri aflate în coloana se auzeau voci: „Daţi cu tirurile peste ei, nu vedeţi cum jecmănesc pe bietul şofer". Rromi alegau cu sacii de ceapă şi catofi prin zăvoiul din apropiere, munţi, sau peste calea ferată, Valea Oltului fiind un adevărat loc de pelerinaj. Circulaţia a fost reluată pe ambele sensuri la ora 12.45, când deja în zonă se făcuseră cozi de maşini de câţiva kilometri în ambele sensuri. „Ne scoseşi din criză, să trăieşti nene" , strigau rromii către şoferul supărat şi de faptul că poliţiştii n-au putut să asigure securitatea marfii din tirul pus de-a curmezişul căii ferate.

image
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite