Râmnicu Vâlcea: Pe Valea Oltului, şoferii fără rovignetă sunt amendaţi cu ajutorul camerelor video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De azi, numerele maşinilor sunt scanate şi întroduse într-o bază naţională de date care gestionează toate rovignetele emise în ţară.

Începând de azi, de la ora 0.00, şoferii tuturor maşinilor care tranzitează Valea Oltului vor fi amendaţi dacă nu au plătit taxa de drum şi nu au rovignetă. Şeful secţiei Drumuri Naţionale-Vâlcea, ing. Eugen Mănescu, a spus: „Azi a intrat în funcţiune Sistemul Informatizat de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Controlul Rovignetei (SIEGCMR). Numerele tuturor vehiculelor care tranzitează zona vor fi scanate în trafic, la Seaca (oraşul Călimăneşti) cu patru camere speciale. Ele vor fi introduse într-o bază naţională de date în care sunt conectate toate punctele de vânzare a rovignetelor. Şoferii care vor fi descoperiţi că nu şi-au plătit taxa de drum, vor primi acasă amenzi emise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR)".


30.000 de maşini, zilnic de Valea Oltului


Alegerea judeţului Vâlcea pentru implementarea unui astfel de sistem nu este întâmplătoare. „Alte şapte judeţe din ţară vor face această monitorizare informatică legată de existenţa rovignetei. Prin monitorizarea traficului pe DN 7 s-a constatat că pe Valea Oltului trec zilnic între 12.000 şi 30.000 de autovehicule. Defileul Oltului este tranzitată de cel mai număr de maşini de mare tonaj, din ţară", a mai spus ing. Mănescu. Şoferul unui Matiz, Marin Rus, care a aflat de existenţa „big brother-ul" de la Seaca, ne-a spus: „De azi înainte nu o să mai vedeţi «bolidul» meu pe drumurile naţionale. Ocolesc pe variantă, prin Dăeşti-Jiblea, prin hârtoape, pe drumuri care arată ca după bombardament, printre vaci şi gâşte decât să plătesc taxa de drum".


Amenzi între 250 şi 4.500 lei


Amenzile pentru neplata rovignetei sunt usturătoare, ele fiind în funcţie de capacitatea cilindrică a maşini. Ele pot fi cuprinse între 250 de lei şi 4.500 de lei. Plătite în 48 de ore de la data primirii înştinţării trimise de CNADNR, cuantumul acestora se poate reduce la jumătate.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite