Râmnicu Vâlcea: Paul Ciolac, rapperul care militează pentru bunul simţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Ciolac
Paul Ciolac

 „Respect de sine" este cea mai nouă piesă a lui Paul Ciolac, cunoscut cu numele de scenă „Preafericitu N.V. 140" . Artistul vrea ca, prin versurile sale, să readucă bunul simţ în jurul său.

Profil

Născut:  28 august 1982 - Deva, judeţul Hunedoara
Studii: Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea
Familie: Căsătorit, are două fetiţe.


 Preafericitu N.V.140 este numele de scenă cu care este cunoscut Paul Ciolac. La cei 27 de ani ai săi Paul povesteşte că a fost atras de muzică încă de mic. „Bunicul meu m-a îndrumat către muzică, el fiind cel care a insistat să urmez cursurile Liceului de Artă din Râmnicu Vâlcea. Acolo am urmat vioara şi pianul tehnic. Aşa se făcea atunci", spune Paul. Mărturiseşte că natura sa rebelă a moştenit-o de la tatăl său şi că prin adolescenţă îi plăcea foarte mult stilul rapp. „La început cântam versuri din repertoriul altora. Prietenii m-au încurajat şi aşa am început să îmi scriu propriile versuri. Erau teme inspirate din viaţa de zi cu zi", spune Paul. În 1999, alături de câţiva amici pune bazele trupei „Ultimul Cuvânt" care apare la mai multe spectacole în deschiderea unor formaţii celebre de hip-hop. Trupa s-a destrămat, însă Preafericitu a rămas să ducă mai departe ca artist independent versurile cu mesaj. „Mi se spune Preafericitu datorită stării mele de bine în care mă aflu în fiecare zi, indiferent de situaţie", explică Paul. Odată cu experienţa a venit şi dorinţa de a schimba ceva în jurul său. „În 2008 m-am alăturat trupei Verbal, alături de care am scos un album. Mesajul nostru este unul de bun simţ. În curând o să lansăm o campanie prin care să încercăm întoarcerea celor tineri la bunul simţ", spune Paul. Cea mai nouă piesă se intitulează „Respect de sine", compusă special pentru această campanie.

Artist în tatuaje


 Paul Ciolac este cunoscut de prieteni şi ca unul din cei mai experimentaţi tatuator din Râmnicu Vâlcea. „De opt ani fac tatuaje. Am învăţat pe propria-mi piele la început. Cu timpul m-am experimentat, iar recent am obţinut şi licenţa de tatuator profesionist", spune Paul. El este unul dintre puţinii tatuatori licenţiaţi din Râmnicu Vâlcea şi spune că o mare parte din tatuajele de propria sa piele au fost făcute fie de el, fie după schiţe desenate de el. „Fiecare imagine spune o poveste, la care încă mai e de lucrat", explică Paul, arătându-şi cu mândrie tatuajele de pe braţe. Paul afirmă ca şi-ar dori ca tinerii „rebeli" să se gândească mai mult înainte de a-şi face tatuaje, mai ales atunci când apelează la amatori ai acestei arte. „Totul trebuie făcut cu cap şi mai ales în condiţii igienice. Cei mai tineri se gândesc doar că e «cool» să ai un tatuaj, indiferent despre ce e vorba. Dacă nu are o semnificaţie anume, dacă nu spune ceva atunci nu are rost să îţi faci un semn pe piele", e de părere Paul.

Întrebări şi răspunsuri


Se fac bani din muzică?


P.C.: Din muzică scot bani numai cei care speculează unele momente. Noi aici facem muzică mai mult din pasiune decât pentru bani. Am observat că dacă se aplică unele reţete se poate obţine succesul, dar asta ar însemna să ne şablonăm.


Ce planuri de viitor ai?


P.C.:  În acest moment lucrez la un album solo care se va numi «Cuvinte Potrivite». Sper ca în luna august sau septembrie 2010 să fie gata şi să îl pot lansa. Este primul meu album solo cu care voi ieşi pe piaţă.


Ce-i place

„ Să cunosc cât mai mulţi oameni şi să primesc energie de la ei. Atunci când sunt în faţa a sute de oameni la microfon senzaţia e una puternică şi mă umple de energie”.


Ce nu-i place

„Oamenii ipocriţi mă dezgustă cel mai mult. Urăsc împunsăturile şi mi se pare că viaţa este făcută pentru a trăi în toleranţă unii faţă de ceilalţi”.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite