Râmnicu Vâlcea: Părinţii şi profesorii vor să scoată „moartea albă” din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazin care comercializează droguri uşoare în apropierea unei şcoli
Magazin care comercializează droguri uşoare în apropierea unei şcoli

De la începutul anului 58 de tineri cu vârste între 16-25 ani au ajuns în stare gravă la spital ca urmare a consumului de droguri uşoare.

 Numărul mare de tineri care au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Râmnicu Vâlcea cu tentative de suicid, agresivi, dezorientaţi, cu dureri de cap, musculare, cu atacuri de panică ca urmare a consumului de plante şi substanţe etnobotanice a atras atenţia autorităţilor locale. „Am făcut o adresă către Primărie şi Prefectură şi am cerut stoparea fenomenul vânzării plantelor halucinogene Acestea sunt distribuite prin cele patru magazine, pe internet sau prin reţele bine organizate", a spus cms. şef Constantin Durleci, şef Birou la Centrul de Prevenire, Evaluare şi ConsiliereAntidrog Vâlcea şi Argeş.


Magazinele de vise nu pot fi închise definitiv


  Consiliul Local al Râmnicului a pus azi în dezbatere un proiect ce vizează interzicerea comercializării halucinogenelor la mai puţin de 1000 de metri de şcoli. „După 30 de zile vom supune la vot, în Consiliul Local, închiderea magazinelor cu plante. Nu le putem interzice în totalitate pentru că propietarii vor ataca în instanţă o astfel de măsură şi putem pierde", a spus Romeo Rădulescu, primarul Râmnicului. Gabriela Ene, şefa învăţământului vâlcean, a declarat: „Nu este normal ceea ce se întâmplă şi trebuie să luptăm să ne protejm copiii de efectele nocive ale acestor plante şi să stopăm vânzarea droguruilor în apropierea şcolilor". Maria D. unul dintre părinţii care a cunoscut drama provocată de efectele etnobotanicelor ne-a spus: „Fiul meu a vrut să se arunce de la etajul X. Drogurile au distrus nu doar viaţa lui, dar şi pe a noastră de aceea trebuie interzise".

200 de tineri consiliaţi la CPECA

În Râmnic există trei magazine de vise şi unul la Drăgăşani, toate în apropierea şcolilor. Ca urmare a consumului de plante etnobotanice, la SpitalulVâlcea au ajuns în stare gravă, de la începutul anului, 58 de tineri între 16-25 de ani şi peste 200 au cerut consiliere la CPECA Vâlcea. Deşi unele dintre plante au fost interzise, „vânzătorii de vise" adaugă noi substanţe în cele existente, iar până la interzicerea lor definitivă, drogurile seceră vieţi.


Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite