Râmnicu Vâlcea: Părinţii s-au costumat ca în poveşti şi s-au jucat cu copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii şi copiii lor s-au distrat la carnaval
Părinţii şi copiii lor s-au distrat la carnaval

Copiii de la Grădiniţa Waldorf din Râmnicu Vâlcea s-au distrat aseară, au dansat şi au cântat, micuţii avându-i parteneri de joacă pe părinţi şi pe educatoare.

Muzică, antren şi distracţie cât cuprinde! La Şcoala Waldorf din Râmnicu Vâlcea, aseară, începînd cu ora 18.00, grupa educatoarei Alina Monibi s-a dat în spectacol. La propriu! Îmbrăcată în clown, tânăra educatoare a reuşit un spectacol de zile mari, în care actorii, mămici-tătici şi pitici, s-au prezentat cu mult fast. Manifestarea celor aproximativ 30 de copii a început cu parada costumelor. Atât micuţii, cu vârste de la doi la şapte anişori, cât şi părinţii lor, au venit îmbrăcaţi ca pentru carnaval. O mare de oameni, mici şi mari, deghizaţi în prinţi, prinţese, vânători, animăluţe de tot soiul, au defilat pe acordurile muzici şi în aplauzele asistenţei. Un „iepuraş" în frenezia apluzelor chiar că nu mai vroia să ocupe locul lângă bunica lui, spre distracţia asistenţei. „Dacă este concurs trebuie să danseze toată lumea", încuraja educatoarea-clown. După parada costumelor, părinţii şi copiii s-au „costumat" în ţinuta de joacă şi a început show-ul. Dintre cele mai antrenante concursuri s-au numărat spartul baloanelor legate cu o sfoară, la picioare, câştigând perechea care reuşeşte să scape cu balonul intact.

Copiii învaţă să fie liberi

image

La o altă întrecere, mâncatul pufuleţilor, copiii au fost mai mâncăcioşi decât părinţi. Dansul pinguinilor, săritul corzii sau saltul pe minge, săritura cu sacul, introducerea mănuşilor chirurgicale pe mâna unui singur concurent au constituit tot atâtea prilejuri ca părinţii să se distreze cot la cot cu copii lor. Vasile Zaharia, un tătic venit cu fiul lui Mădălin (6 ani) ne-a spus: „Este interesantă această manieră de a face educaţie copiilor. Aşa ne întorcem în lumea copilăriei şi sunterm mai apropiaţi de copii noştri", spune tăticul, îmbrăcat în vânător care a venit la parada costumelor cu fiul lui... iepuraşul. Vasile Florea, un alt tătic, spune că în fiecare an carnavalul organizat este altfel! „Este atâta imaginaţie încât în seara asta ne-am simţit cu toţii copii, am rupt bariere şi am devenit mai buni şi mai frumoşi sufleteşte". Şi Adrian Dumitru, venit cu piciul lui, Luca, un băieţel de doi ani şi jumătate, are numai cuvinte de laudă. „Este creativ pentru copii şi le deazvoltă imaginaţia". Despre „petrecerea" de la Waldorf, preşedintele Asociaţiei Pro Waldorf, Cristian Mateescu, ne-a spus: „Waldorf este o şcoală pentru toată lumea în care copii învaţă să fie liberi. Este o alternativă de stat şi nu o şcoală privată".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite