Râmnicu Vâlcea: Părinţii elevilor din Prundeni văd de acasă cum se poartă copiii lor la ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camerele de luat vederi instalate în clase, pe holuri, dar şi în toalete transmit în permanenţă imagini care pot fi văzute de părinţi.

La Şcoala Generală cu clasele I-VIII din comuna Prundeni-Vâlcea, unde învaţă 130 de copii, au fost instalate 16 camere de luat vederi, care funcţionează şi în infraroşu. „Folosind o parolă pe care noi le-am dat-o, părinţii pot urmări de acasă, pe internet, ce fac copiii lor la şcoală", a spus primarul Horia Horăscu.
Proiectul, în valoare de 150 de milioane de lei, din fonduri europene, a fost implementat la sfârşitul anului 2010. „Am renunţat la agenţii care asigurau paza, iar faptul că ştiu că sunt în permanenţă urmăriţi îi ponderează pe elevi ori de câte ori sunt tentaţi să facă boacăne", a precizat edilul. Camerele au fost montate atât în clase, dar şi pe holuri şi chiar în toalete, fără a fi afectată intimitatea elevilor.


Copiii ţin cont că sunt priviţi


Cei mici nu sunt tocmai încântaţi de iniţiativă.„Am noroc că, deocamdată, părinţii mei nu au calculator acasă, dar cât de curând vor avea şi vor şti ce fac eu la şcoală", a spus Florin Drăcea, elev în clasa a VI-a. „Dacă ai mei află că am făcut vreo boacănă, sigur mă pedepsesc, iar cea mai dură pedeapsă este să-mi interzică să mai stau la calculator", a completat colegul lui, Florinel Ciorăscu. „Când ne-am mai hârjonit în recreaţie, am fost observaţi pe monitoare de domnii profesori şi imediat au venit şi ne-au pus la punct, mai ales pe cel care era capul răutăţilor", a precizat şi Robert Constantinescu, din clasa a III-a.

image

Mirela Luican-Cocoru vede ce face fiica ei în timpul orelor şi in recreatii


Permis pentru a-şi supraveghea fetiţa


Mirela Luican-Cocoru, vânzătoare, este mama a două fetiţe, dintre care una este în ultimul an de gimnaziu la Şcoala din Prundeni. „Este o idee bună să poţi vedea cum se comportă copilul tău când nu este acasă. Ca să pot utiliza calculator, am absolvit cursuri de specialitate organizate de primărie şi am obţinut «Permisul european de conducere a calculatorului» ", a declarat vâlceanca.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite