Râmnicu Vâlcea: Parcul Naţional Buila –Vânturariţa, promovat cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Peisajele rezervaţiei naturale, plantele rare şi animalele vor fi promovate timp de trei ani pentru a atrage cât mai mulţi turişti în zonă.

   Cel mai mic Parc Naţional din România, Buila-Vânturariţa, a primit finanţare de 1.100.560 lei din Fondul European de Dezvoltare Regională. Administraţia parcului a semnat recent contractual de finanţare, pe proiectul depus pe Programul Operaţional Sectorial Mediu - Axa prioritară 4. Proiectul „Revizuirea Planului de Management al Parcului Naţional Buila-Vânturariţa şi strategia de monitorizare a conservării habitatelor şi speciilor de interes comunitar" se va derula pe o perioadă de trei ani. „S-a semnat contractual şi în iunie începem activităţile. Se vor face studii şi cercetări pe păsările care sunt în parc, mamiferele mari, lilieci, plante rare. Va fi achiziţionat un laborator mobil pentru cercetare, camera foto cu senzori de mişcare şi echipament de protecţie", a declarat Florin Stoican, preşedintele Asociaţiei Kogayon care administrează parcul.


Tabere pentru elevi


  Tot în cadrul proiectului vor fi refăcute toate traseele turistice montane şi se vor realiza şi şase puncte de informare turistică la principalele intrări în parc. „Vom organiza în parc şi tabere cu copiii din şcoli pe diverse teme care vizează protejarea naturii", a mai precizat Stoican. „Vara trecută am fost într-o tabără în parc. Am participat la lecţii de supravieţuire, am văzut plante rare, ne-am orientat cu busola şi am învăţat să fotografiem. O fost ceva unic şi o să merg în tabără şi în vara asta", povesteşte Ioana Moise, elevă. Vor fi realizate pliante, broşuri, ghiduri turistice, albume foto, calendare, agende, insigne, pixuri, tricouri şi pălării care vor fi împărţite vizitatorilor parcului.



Se popularizează şi Muzeul Trovanţilor


Elevii liceului Constantin Brâncoveanu din Horezu promovează, în prezent, rezervaţiile Buila-Vânturariţa şi Muzeul Trovanţilor din Costeşti în cadrul unui alt proiect care are o valoare de 35.000 de lei. Ei realizează mai multe pliante cu cele mai frumoase peisaje din rezervaţii. Realizarea lor a început la întâi aprilie şi se încheie în octombrie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite