Râmnicu Vâlcea: Parcare cu taxă în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 900 de locuri de parcare de pe străzile centrale ar putea fi folosite doar cu plată. Primăria vrea să scoată bani din piatră seacă. Proiectul, ce va fi supus aprobării luna aceasta, prevede un program după care se vor taxa spaţiile de parcare.

Bani pentru fiecare oră staţionată în centru, e ideea edililor din Râmnicu Vâlcea pentru a aduce mai mulţi bani la bugetul local. Un proiect ce va fi discutat luna aceasta în Consiliul Local propune taxarea a nici mai mult nici mai puţin de 924 de locuri de parcare aflate pe străzile din zona centrală. „În şedinţa din această lună vom avea un material legat de parcările din zona central. Tot ce ţine de parcare pe domeniul public va fi cu plată. Totul se va face după un program stabilit, pentru a nu-i pune şi pe cetăţenii care locuiesc în zonă să plătească parcarea", spune Romeo Rădulescu, primarul din Râmnicu Vâlcea. El mai afirmă că taxare locurilor din centru se va face în intervalul orar 9.00 dimineaţa şi 18.00, iar contorizarea acestor timpi se va face cu ajutorul unor aparate speciale alimentate solar ce vor fi instalate în parcările cu pricina. Ideea de a taxa locurile de parcare nu este una nouă, fostul primar intenţionând anul trecut să concesioneze aceste spaţii unei firme private. Soluţia a fost abandonată la presiunile opiniei publice.


Bani de dat la fiecare drum în centru


Râmnicenii nu sunt încântaţi de decizia primăriei, mai ales cei care stau în cartierele mărginaşe şi au treabă în centru. „Nu mi se pare corect să fiu taxat pentru că îmi parchez maşina, că doar şi eu îmi plătesc impozitele la fel cu cel care îşi parchează maşina gratis. Nu asta e modalitatea de a ieşi din criză", spune Mihai Rotaru, din cartierul Goranu. Un alt râmnicean, revoltat de vestea primită afirmă: „O să parcăm pe trotuare, dacă altundeva nu se mai poate. Asta înseamnă că de fiecare dată când ies cu maşina în oraş trebuie să am, pe lângă bani de benzină şi bani de parcare. E inadmisibil", ne spune Octavian Turcu. Autorităţile s-au gândit şi la asta şi spun că serviciul de Blocări Auto îşi va intensifica activitatea după promovarea proiectului propus de primar.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite