Râmnicu Vâlcea: PORTRET Nicolae Dăncilă, maestrul rummy-ului de la Clubul Pensionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Dăncilă
Nicolae Dăncilă

După o viaţă de muncă, Nicolae Dăncilă a ajuns să fie unul dintre cei mai buni jucători de rummy printre amicii de la Clubul Pensionarilor.

Profil

Născut la 2 noiembrie 1941 la Râmnicu Vâlcea
Experienţă: Peste 12 ani de rummy
Familie: are trei copii şi trei nepoţi


Ajuns la 69 de ani, Nicolae Dăncilă, şofer profesionist este unul din cei mai buni jucători de rummy de la Clubul Pensionarilor. „Din prima zi când am ajuns în club, acum 12 ani am fost atras de acest joc. Eu mai ştiam câte ceva dar vă spun că atunci când l-am văzut jucat de ceilalţi amici mi s-a părut ceva extraordinar. De atunci sunt nelipsit de la masa de joc, iar în decursul anilor am prins experienţă", povesteşte Nicolae Dăncilă prima sa întâlnire serioasă cu acest joc. Omul spune că prin intermediul rummy-ului şi-a făcut foarte mulţi prieteni şi s-a întâlnit cu vechi amici. „De obicei ies câştigător din mai toate competiţiile. Cel mai important lucru este că prin acest joc îmi ţin mintea şi spiritul tinere. E un fel de antrenament pentru neuroni, iar noi, cei mai bătrâni chiar avem nevoie de aşa ceva", mai afirmă jucătorul de rummy.


Sportul minţii îl ţine lucid


Spiritual şi mereu la curent cu noutăţile, Nicolae Dăncilă susţină că reţeta unei vieţi cât mai lungi este mişcarea continuă. „Când spun mişcare nu mă refer doar la mersul pe jos şi pe bicicletă. Chiar dacă şi asta ajută într-o bună măsură, cred că cel mai important este să îţi ţii creierul în mişcare. Mulţi dintre prietenii mei şi colegii de la club practicăm aceste sporturi ale minţii: şah, table, rummy. Ne ţin alerţi şi lucizi", mai afirmă pensionarul. Omul spune că cel mai mult regretă faptul că tinerii nu mai au timp să practice sporturile minţii şi se complac în privitul la televizor ca singură modalitate de distracţie. „Eu ştiu că trăim în societatea vitezei. Asta nu ne împiedică totuşi să ne luăm câteva minute libere pentru a ne apleca asupra unui joc care ne solicită mai mult creierul şi mai puţin muşchii", mai spune omul.


Întrebări şi răspunsuri
Participaţi la competiţii?
De obicei nu particip la concursuri, chiar dacă de multe ori am fost tentat să o fac. Îmi place însă să joc câte 2-3 ore pe zi alături de amicii mei, care mă consideră deja un as. La competiţii de rummy nu particip pentru că doresc să îi las şi pe alţii să se afirme.


Ce alte pasiuni mai aveţi?
Sunt un microbist înrăit. Îmi place fotbalul încă de când eram mic, iar acum nu ratez nici un meci al echipei de fotbal locale CSM Râmnicu Vâlcea. Chiar dacă suntem abia în Liga a II-a eu trag speranţă că vor urca în clasament. În liga I, echipa de suflet este şi va rămâne Steaua.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite