Râmnicu Vâlcea: PORTRET Laurenţiu Grigoroiu, fotbalistul care vrea să joace la Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Grigoroiu
Laurenţiu Grigoroiu

Tânărul visează să înfiinţeze un centru sportiv pentru copiii de la sate. Joacă fotbal de performaţă la o echipă din divizia D şi speră să ajungă într-o echipă din Liga I.

Pofil
NĂSCUT. 3 februarie 1991, Horezu.
STUDII. Elev în clasa a XI-a la Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu.
IDEALURI. Să joace fotbal la echipa sa de suflet, Steaua Bucureşti.


Laurenţiu este un tânăr plin de viaţă care de când se ştie a bătut mingea pe uliţa satului, enervându-i deseori pe vecinii sau pe părinţii săi. „Niciodată nu mi-a plăcut altceva decât să joc fotbal. Dacă mă lăsau ai mei singur acasă, o zi întreagă, era de ajuns să îmi lase şi o minge şi erau liniştiţi în privinţa mea", povesteşte amuzat tânărul. Deşi în mediul rural, unde a crescut, tânărul nu a avut parte de un centru sportiv unde să meargă şi să se pregătească sau de un profesor de sport care să se ocupe de antrenamentul său, băiatul a iubit atât de mult fotbalul încât uliţa a devenit cel mai frumos teren sportiv.


Cel mai tânăr jucător de la Minerul Berbeşti


„La orele de educaţie fizică de la şcoală eram cel mai bun din clasă şi mereu mi se spunea să merg să fac sport de performanţă. Copiii de la ţară însă sunt cam neglijaţi şi nimeni nu vine să caute talente pe la sat, însă pe mine nu mă descurajează acest lucru", adaugă Laurenţiu Grigoroiu. Văzându-l serios, profesorii de la şcolă l-au propus pe băiat pentru echipa de fotbal din localitatea Tomşani, unde a şi jucat câţiva ani. „Acesta a fost norocul meu cel mai mare. La echipa de la Tomşani m-am călit şi am învăţat să joc în echipă. Tot aici am făcut şi antrenamente organizate şi tactici de joc. A fost practic prima dată când cineva mi-a luat în serios pasiunea", povesteşte tânărul. În prezent, tânărul este angajat la echipa de fotbal Minerul Berbeşti care activează în Divizia D, Liga a IV-a, fiind unul ditre cei mai tineri jucători din echipă. „Am avut foarte mare noroc pe vremea când jucam la Tomşani, la unul dintre meciuri am fost remarcat de antrenorul Petre Grigore care m-a luat la Berbeşti. Acum joc acolo şi vreau să fac o figură cât mai bună, ca să nu-i dezamăgesc pe cei care au avut încredere în mine", mai spune Laurenţiu Grigoroiu.


Se gândeşte doar la tactici


Tânărul spune că deşi nu prea are foarte mult timp liber şi atunci când este acasă tot la antrenamente şi la tactici sportive se gândeşte. „Visul meu cel mai mare este acela de a juca fotbal în Liga I la echipa mea preferată, Steaua Bucureşti. De asemenea, îmi doresc să termin liceul şi să mă înscriu la o facultate cu profil sportiv", completează tânărul. Laurenţiu spune că în viitor, i-ar plăcea foarte mult să înfiinţeze un club sportiv în zona din care provine, pentru ca în felul acesta, copiii de la ţară să aibă unde să practice fotbalul, dar şi să fie remarcaţi pentru o carieră sportivă.


Întrebări şi răspunsuri


Ce îi trebuie unui copil de la ţară ca să fie remarcat de un club mare de fotbal?


În primul rând, consider că nu contează de unde eşti, dacă vrei să ajungi undeva departe. Prin muncă, disciplină şi ambiţie reuşeşti până la urmă, să le arăţi celor din jur că vrei să fi cel mai bun. Sunt şi copii foarte talentaţi, de la sate, care reuşesc să facă performanţă.


Câte ore te antrenezi pe zi?


Fac antrenamente zilnice de câte trei, patru ore, iar atunci când am meciuri, antrenamentele durează şi mai mult. Însă, să joc fotbal este cea mai mare plăcere a mea şi niciodată nu mă simt obosit, indiferent de câte ore petrec pe terenul de fotbal.


Ce-i place
„Să mă distrez cu prietenii, să comunic şi să merg la discotecă. De asemenea, îmi plac filmele bune şi toate genurile de muzică. Ador să mă joc cu cei mici din sat pe care îi învăţ să joace fotbal".


Ce nu-i place
„Nu mai suport criza asta care pare că nu mai trece. Nu-mi plac nici oamenii care nu îşi respectă promisiunile şi cei care încearcă să ascundă adevărul. Nu suport ipocriţii şi pe cei care nu au spirit de echipă".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite