Râmnicu Vâlcea: PORTRET George Popa se împarte între muzică şi dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântă la saxofon în cadrul Fanfarei Copiilor, iar de-a lungul timpului, a participat la zeci de concursuri şi festivaluri unde a câştigat premii de fiecare dată.

NĂSCUT. 24 iunie 1995, Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Este elev în clasa aIX- a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Rm. Vâlcea.
IDEALURI. Şi-ar dori să ajungă instructor de dans sportiv.
George este un adolescent plăcut şi vesel care povesteşte că pasiunea lui pentru muzică s-a născut în urmă cu şase ani, de când face parte din fanfara copiilor Gabriel Chaborschi. „Eu fac naveta cu trenul ca să ajung de la şcoală acasă, iar mama s-a gândit că în cele două ore în care trebuia să aştept trenul, ar fi mai bine să merg la cursurile de muzică. Asta se întâmpla în urmă cu şase ani şi de atunci am rămas în cadrul fanfarei copiilor, coordonată de domul profesor Constantin Andrei", rememorează adolescentul. Tânărul spune că muzica i-a adus multe satisfacţii, de-a lungul timpului participând la zeci de concursuri sau festivaluri de muzică. „Am mers cu fanfara prin toată ţara. Am câştigat premii la Târgu Mureş, Sighişoara, Târgul Secuiesc, Bechet. Anul acesta am reuşit să facem o figură frumoasă la un festival internaţional care s-a desfăşurat la Viena, unde noi am obţinut premiul I", povesteşte George Popa.


A cântat cu fanfara la penitenciar


O experienţă inedită pe care a trăit-o alături de colegii de la fanfară a fost atunci, când în urmă cu ceva timp, au mers şi au cântat la penitenciarul de la Colibaşi. „Nu mai fusesesm niciodată într-o închisoare şi am rămas impresionat de ce am văzut acolo. Cel mai mult m-a marcat faptul că muzica noastră a reuşit să trasnsmită sentimente puternice oamenilor închişi acolo, care îşi ispăşesc o anumită pedepsă", povesteşte tânărul. George cântă la saxofon, clarinet şi percuţie şi afirmă că dragostea pentru muzică a moştenit-o din familie, bunicul său având antecedente muzicale. „Mama mea a fost însă persoana care a fost alături de mine în orice moment, la bine şi la greu. Ea mă susţine şi mă ajută să merg pe acest drum şi să ajung acolo unde mi-am propus în viaţă", mai spune George Popa.


Dansul sportiv, o altă pasiune


Băiatul povesteşte că melodiile sale preferate, sunt cele româneşti, tradiţionale, în special, cele ritmate. „Îmi plac horele şi sârbele pentru că eu consider că ne regăsim identitatea ascultând muzica tradiţională a poporului nostru", afirmă adolescentul. Tânărul spune că o altă mare pasiune a sa este dansul sportiv pe care îl practică de mai bine de şapte ani. „Îmi place să dansez şi îmi doresc, în viitor, să pot ajunge instructor de dans sportiv. Acesta este visul meu cel mai mare şi vreau să îl pun în practică", completează George Popa. În timpul liber care îmi mai rămâne la dispoziţie, George se relaxează jucând fotbal cu prietenii sau tenis de masă. Băiatul spune că fanfara este pentru el ca o a doua familie şi de când face parte din colectivul de aici a avut posibilitatea să vadă o mulţime de locuri noi, oraşe, ţări unde a susţnut spectacole şi şi-a făcut noi prieteni.


Întrebări şi răspunsuri


Ce însemnă fanfara pentru tine?
Este o lume nouă pe care am descopert-o în urmă cu şase ani şi care mi-a plăcut foarte mult. Datorită colegilor mei şi a domnului profesor Andrei am găsit un refugiu în muzică. Îmi place ceea ce fac şi voi continua să învăţ cât mai multe despre muzică.


Mai sunt atraşi tinerii de vârsta ta de muzică?
Unii da, alţii nu. Depinde de fiecare, dacă are talent la muzică, dacă îi place, dacă este dispus să facă şi anumite sacrificii. Mie mi-a plăcut dintotdeauna muzica şi nu mi se pare nimic greu în tot ceea ce facem aici. Trebuie să ai voinţă şi să fi disciplinat.


Ce-i place
Tânărul adoră să urmărească filme de bună calitate. De asemenea, este un gurmand care savurează de fiecare dată o mâncare gustoasă, preferatele sale fiind ciorba de burtă şi cartofii prăjiţi.


Ce nu-i place
Nu a suportat niciodată persoanele care nu îşi respectă cuvântul dat. De asemenea, nu îi plac nici cei care nu sunt punctuali.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite