Râmnicu Vâlcea: PORTRET Delia Dumea scrie despre dramele copiilor nevoiaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delia Dumea
Delia Dumea

Lucrează în cadrul organizaţiei World Vision, iar pentru ea, este important ca micuţii din toate colţurile judeţului să primească o speranţă de mai bine.

NĂSCUTĂ. 7 mai 1982 la Horezu.
STUDII. Facultatea de Istorie şi Geografie, Suceava, Master Comunicare şi relaţii publice.
FAMILIE. Căsătorită, are o fetiţă.


Delia lucrează de mai bine de un an şi jumătate în cadrul organizaţiei World Vision, filiala Vâlcea, unde ocupă postul de Asistent Comunicare şi Relaţii Publice. „Înainte să vin în cadrul organizaţiei World Vision, am lucrat ca asistent manager la o firmă franceză, unde mi-am dat seama că am abilităţi de comunicare şi chiar îmi face plăcere să mă ocup de relaţiile publice. Eu consider că un bun comunicator se poate descurca uşor în orice situaţie", afirmă Delia Dumea. Tânăra spune că iubeşte copiii, iar de când a venit în organizaţia World Vision a avut şansa să luceze cu zeci de adolescenţi. „Eu intru în contact cu micuţii noştiri din toate comunităţile World Vision. Scriu poveştile tututor şi nu se poate descrie în cuvinte senzaţia minunată pe care ţi-o lasă în suflet aceşti copiii, unii bolnavi, alţii cu posibilităţi materiale foarte reduse, dar care au experienţe extraordinare de viaţă", completează tânăra.


Pasionată de fotografie


Delia povesteşte că cel mai mult a impresionat-o drama copiilor bolnavi care ar putea da o lecţie de viaţă oricărui adult. „Fiecrae copil despre care am scris, şi-a găsit un loc în sufletul meu. Am învăţat de la micuţii cu probleme grave de sănătate, să preţuiesc fiecare secundă de viaţă, la fel cum se bucuă şi ei de fiecare clipă pe care o trăiesc", mărturiseşte Delia. Nu de multă vreme, tânăra şi-a mai descoperit încă o pasiune şi anume fotografia. „În prezent fac un curs la Şcoala de Fotografie din Sibiu. Prin intermediul aparatului de fotografiat am descoperit o nouă lume minunată, de care te poţi bucura în orice moment. Zâmbetul copiilor, chipurile lor frumoase, drăgălăşenia lor, sunt câteva instantanee pentru care merită să pui mâna pe un aparat de fotografiat", povesteşte Delia.


Întrebări şi răspunsuri
Dacă ai putea să schimbi ceva la societatea în care trăim, ce ai schimba?
În primul rând, aş schimba mentalitatea oamenilor, dar şi a celor care conduc ţara. De asemenea, aş investi mai mult în sănătate, în educaţie şi în copii, pentru că ei sunt viitorul nostru şi de ei trebuie să ne ocupăm cel mai mult.


Ce înseamnă pentru tine munca în cadrul organizaţiei World Vision?
Foarte mult, pentru că în fiecare zi când vin la serviciu, vin cu inima deschisă şi pun suflet în tot ceea ce fac. Fiecare nou proiect este practic o şansă pentru copiii din mediul rural, care nu au acces la educaţie sau la sănătate la fel cum au cei din mediul urban.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite