Râmnicu Vâlcea: PORTRET Claudiu Niţişor aduce speranţă în sufletele copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Niţişor
Claudiu Niţişor

Este preşedintele Oranizaţiei Pro Help din Râmnicu Vâlcea, iar de-a lungul anilor, a colaborat cu cele mai mari asociaţii umanitare din SUA şi Marea Britanie.

Profil
NĂSCUT. 11 septembrie 1974, în Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Faultatea de Teologie Ecumenică Bucureşti.
FAMILIE. Căsătorit, are doi copii.


Claudiu Niţişor povesteşte că pasiunea de a ajuta oamenii şi mai ales, copiii, a dobândint-o de-a lungul timpului, după ce a colaborat cu mai multe fundaţii. „ Încă din anul 1991 am lucrat în cea mai mare Fundaţie din ţară care se numea Children Rescue International şi care ulterior şi-a schimbat denumirea, devenind Mission without borders", spune pastorul Claudiu. Bărbatul povesteşte că în acea perioadă, fundaţia avea în grijă mai multe orfelinate din Oltenia, unde au dus mobilier şi alimente. „După ce am terminat facultatea, am hotărât să înfiinţez o Organizaţie la Râmnicu Vâlcea care să se ocupe de nevoile tuturor copiilor. Trebuie să vă spun că încercăm să le oferim cadouri şi să le facem mici bucurii micuţilor, nu neapărat numai celor care provin din familii nevoiaşe. Bucuria primirii unui cadou este la fel de mare şi pentru un copil bogat şi pentru unul sărac ", povestetşte pastorul.


1800 de cadouri împărţite copiilor din judeţ


Scopul organizaţiei condusă de pastorul Niţişor este acela de a pune în evidenţă valorile creştine şi tot ceea ce realizează, face din acest considerent. „Anul acesta am reuşit să împărţim cadouri la aproximativ 1800 de copii din tot judeţul. Trebuie însă să vă mărturisesc faptul că de multe ori în munca noastră la organizaţie, ne-am lovit de mentalităţile adulţilor şi de lipsa de educaţie a multora dintre semenii noştri", completează Claudiu Niţişor. Pastorul poveteşte că modelul său de viaţă este chiar viaţa lui Iisus. „Fiecare om îl iubeşte pe Iisus, înă nu fiecare om a avut ocazia să-l cunoască", mai spune pastorul. Fire deschisă, comunicativă şi foarte apropiat de oameni şi de problemele lor, Claudiu Niţişor a reuşit de-a lungul anilor să le ofere copiilor speranţa pentru o lume mai bună.


Familia, cea mai frumoasă bucurie


Suflet cald şi un părinte iubitor, pastorul povesteşte că pentru el familia este sfântă. „Cea mai mare bucurie a mea este să îmi văd copiii fericiţi. Atunci când reuşesc să petrec cât mai mult timp alături de cei dragi, mă simt cu adevărat un tip norocos". De asemenea, pastorul iubeşte călătoriile şi adoră să viziteze locuri necunoscute poate pentru oamenii obişnuiţi. „Când sunt plecat în străinătate îmi place foarte mult să mă plimb, să descopăr lucruri noi, să surprind peisaje şi locaţii despre care majoritatea nici nu ştiu că există", adaugă pastorul Claudiu Niţişor.


Întrebări şi răspunsuri


Câte ţări aţi vizitat de-a lungul timpului şi ce v-a marcat la străini?


Am ajuns în Bulgaria, Turcia, Republica Moldova, Germania, Marea Britanie şi Italia. Am fost însă impresionat de educaţia şi de felul în care străinii îşi educă micuţii care păstrează de-a lungul anului daruri pe care le oferă apoi de Crăciun copiilor din toată lumea.


O întâmplare mai deosebită care v-a rămas în memoie de când eraţi la şcoală?


Da, îmi amintesc o întâmplare de pe vremea în care eram student şi au venit pe la mine nişte amici din State cărora li se făcuse dor de maâncarea KFC. Cum la noi încă nu se deschiseseră aceste magazine, am mers în Bulgaria ca să mâncăm la KFC.


Ce-i place


Să urmărească site-rile americane şi să îi asculte pe ei mai buni oratori din lume. Să citească lucrări de teologie largă şi să asculte muzică workshop. De asemenea, ador să îşi ţină copiii în braţe.


Ce nu-i place


Nu suportă ipocrizia şi oamenii care se dau şefi, dar nu au calităţile necesare pentru a fi şefi. De asemenea, nu-i plac persoanele care nu au iniţiativă şi nu se implică în activităţi sociale.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite